De sjaal die je het hele jaar draagt, komt uit Deinze

Ellen Van Hee, oprichtster van sjaal-merk moonoo, is afkomstig uit Deinze. Toen ze op zoek ging naar dé perfecte sjaal, vond ze die niet. “Dan maak ik die zelf wel!” besloot ze. En of het aanslaat? Na één jaar verkoopt ze haar sjaals in meer dan 20 winkelpunten – uiteraard ook in Deinze!

Als we Ellen vragen naar haar drijfveer, verwijst ze naar haar zoektocht naar de perfecte sjaal. “Zachter en minder prikkend dan wol, lekker groot om in te verdwijnen, makkelijk te combineren, met een verhaal én duurzaam geproduceerd. Dat waren zowat mijn vereisten.” Alsof de lat nog niet hoog genoeg lag, moest de sjaal ook het hele jaar door draagbaar zijn. “Een gezellige bbq, een frisse wind aan zee of de finishing touch bij een feestelijke outfit. Er zijn heel wat zomerse momenten waarbij een sjaal echt wel handig is”, verduidelijkt Ellen.

Als fotograaf en grafisch ontwerpster wilde ze graag iets persoonlijk toevoegen aan de sjaal. “De basis van elke sjaal is een foto die herleid werd tot haar essentie. Ik selecteerde telkens twee kleuren die dicht bij elkaar aanleunen. Zo creëer ik het typerende effect: monochroom, maar toch niet helemaal … moonoo dus.”

Door die subtiele kleurcombinaties is het ontwerp tijdloos en past het bij meerdere outfits. De sjaals zijn groot (70x200cm) en omdat ze gemaakt zijn uit bio-katoen, zijn ze niet enkel duurzaam, maar ook super zacht. “En het voelt ook heel aangenaam aan mijn baard, zegt mijn man me altijd”, waarmee ze in één adem meegeeft dat de sjaals ook voor mannen geschikt zijn. De productie gebeurt in Oost-Vlaanderen bij één van de weinige lokale brei-ateliers die ons land nog telt.

Misschien nog een leuke lokale tip voor de kerstcadeaus? Je vindt ze via moonoo.be of bij HAJP op de Markt in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...