Deinze wordt locatie van de slotrit tot en met 2024

De stad Deinze wordt de drie komende jaren de start- en aankomstplaats van de slotrit in  de Baloise Ladies Tour, de grootste rittenkoers voor de wereldtop in het  vrouwenwielrennen die zowel Nederland als België aandoet. Deze rittenkoers wordt vanaf  volgend jaar uitgebreid van vier naar vijf wedstrijddagen en pakt uit met Jolien D’hoore als  ambassadrice. De slotrit wordt volgend jaar verreden op zondag 17 juli 2022. 

“We zijn enorm verheugd dat Deinze participeert in de Baloise Ladies Tour. De stad aan de  Leie heeft een rijk wielerverleden en past perfect in de uitbreiding van deze vijfdaagse.  Lucien Buysse won in 1926 de Ronde van Frankrijk, Rudy Dhaenens won in 1990 het wereldkampioenschap en ook de jarenlange successen van Willy, Walter, Eddy en Jo  Planckaert hebben hun aandeel in deze erkenning. Op organisatorisch vlak was Deinze  jarenlang de startplaats van Gent-Wevelgem en thans is ook Danilith Nokere Koerse er de  startplaats voor zowel de vrouwen als de mannen. We streven naar langdurige  overeenkomsten wat de maturiteit van een organisatie als de Baloise Ladies Tour ten  goede komt. We zijn Deinze dankbaar dat het volop gelooft in de ontwikkeling van het  vrouwenwielrennen” vertelt organisator Geert Stevens

“We zijn heel enthousiast om deze vrouwenrittenkoers met internationaal elan in Deinze te  kunnen verwelkomen. Het wordt zeker en vast een topdag, een slotrit biedt namelijk altijd  net dat extra tikkeltje spanning. Vrouwenwielrennen zit nu eenmaal in de lift en ook ons  gaat dit niet voorbij, we geloven in een mooie editie” zegt Sofie D’hondt, Deins schepen  bevoegd voor sport. 

“Deinze, dé fietsstad bij uitstek, schrijft met deze wielerkoers opnieuw geschiedenis” klinkt  het bij burgemeester Jan Vermeulen. “ Onze stad zal op zondag 17 juli 2022 opnieuw ‘the  place to be’ zijn voor duizenden wielerfans.” 

De Baloise Ladies Tour wordt volgend jaar verreden van woensdag 13 tot en met zondag  17 juli 2022 en geldt als laatste voorbereidingswedstrijd voor de ronde van Frankrijk voor  vrouwen die op 24 juli van start gaat in Parijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...