Prijsuitreiking wandelzoektocht 2021

Vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens stippelde al voor de vijfde maal samen met de dienst toerisme een fotowandelzoektocht uit. Deze liep van eind juni tot en met 30 september 2021. Over een traject van zes km moesten er dertig vragen opgelost worden. De foto’s stonden niet in de juiste volgorde, wat het best pittig maakte. 

“Wellicht heb je ook de vele speurders gezien die aan de wandelzoektocht deelnamen? Gewapend met pen en papier gingen zij tussen juni en oktober op zoek naar foto’s en bijhorende raadsels. Al voor de vijfde maal kon de dienst toerisme rekenen op de medewerking van vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens om een wandelzoektocht uit te stippelen. Over een traject van zes km moesten er dertig vragen opgelost worden. De foto’s stonden niet in de juiste volgorde, wat het best pittig maakte” vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme.

De zoektocht volgde het traject van de zitbankenroute die vertrekt van het dienstencentrum Leiespiegel naar Petegem en langs de Kattebeek leidt. Je wandelt langs 16 zitbankjes en de route is goed voor 10.000 stappen. In totaal zijn er vijf zitbankenroutes. De brochure is verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

Deelnemers van De Panne tot Ninove kwamen op de wandelzoektocht af. De eerste prijs werd gewonnen door een dame uit Brugge die slechts één fout antwoord gaf. Ze wint een cadeaubon ter waarde van 200 euro voor het huren van een sloep voor tien personen gedurende vier uur bij de firma Booot. De tweede winnaar wint een cadeaubon ter waarde van 135 euro en vaart met vijf personen de Leie op. De derde tot en met de zevende winnaar ontvangt het Monopolyspel over Deinze. Een goodiebag met streekproducten en infofolders gaat naar de persoon die het best antwoordde op de schiftingsvraag. 

Deze vraag zorgde voor heel wat kijkers bij de dienst toerisme. Deelnemers moesten raden hoeveel legoblokjes (4.132 blokjes) nodig waren om de prachtige maquette van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Deinze te bouwen. Deze maquette werd gemaakt door Julien Andries, finalist van het programma Lego Masters 2021.

Samen met onze vrijwilliger Alfred Bauwens kijken we al uit naar de volgende editie!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...