AZ Sint-Vincentius Deinze beschikt binnenkort over een eigen MRI-toestel.

Nieuw MRI-toestel combineert een ongeëvenaard patiëntencomfort en de scherpste beeldkwaliteit AZ Sint-Vincentius Deinze beschikt binnenkort over een eigen MRI-toestel.

Op woensdag 8 december 2021 werd het toestel geleverd. Begin januari 2022 zijn de eerste patiënten gepland. Met deze bijkomende dienstverlening in huis hoopt AZ Sint-Vincentius Deinze een belangrijke aanvulling te bieden in het klinisch pad van de patiënten.

Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van sterke magneetvelden en radiogolven (geen röntgenstraling) om organen en andere lichaamsweefsels gedetailleerd in kaart te brengen. De resultaten stellen de artsen in staat om de juiste diagnose te stellen en een gepaste behandeling op te starten.

Voordien konden patiënten van AZ Sint-Vincentius Deinze voor de uitvoering van hun MRI-onderzoek terecht bij de dienst radiologie O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, een van onze partners binnen het E17-ziekenhuisnetwerk. Voortaan kunnen ze hiervoor dus terecht in hun eigen vertrouwde ziekenhuis. Het nieuwe toestel, de SIGNA Pioneer 3.0T, staat voor snelheid en efficiëntie. De technologie verenigt maximale productiviteit met een ongeëvenaard patiëntencomfort en scherpe beeldkwaliteit. Het toestel combineert artificiële intelligentie en deep learning om de scansnelheid en beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen. “Een toestel met oog voor de toekomst”, klinkt het trots bij het diensthoofd medische beeldvorming dr. Geert De Bock.
“We hebben onze uiterste best gedaan om het nieuwe toestel te kunnen huisvesten. Midden augustus 2021 startten verbouwingswerken aan onze dienst medische beeldvorming. Vandaag staat een helemaal nieuwe bijbouw ter beschikking van onze medewerkers en onze patiënten”, besluit hoofdarts dr. Wim De Groote.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...