KSA Deinze – Astene en BOS+ toveren terreinen om tot een speel-eet-beleefbos

Samen met de lokale KSA Deinze – Astene en natuurorganisatie BOS+ werd zaterdag een prachtig speel-eet-beleefbos aangepland. Het is het sluitstuk van een twee jaar durende campagne, waarbij 5 jeugdorganisaties een ecologische, educatieve en leuke speelruimte kregen. De jeugd zorgt zo voor meer bos én dus een betere toekomst voor zichzelf.

Spelen, eten, beleven
Nu zaterdag planten de jongeren van KSA Deinze 80 grote bomen en 160 struiken op hun terrein aan. Ze toveren hun terrein om tot een speel-eet-beleefbos, een terrein dat goed is voor het klimaat, de biodiversiteit en waar ook buurtbewoners de vruchten van kunnen plukken. Letterlijk, want met de frambozen en hazelnoten die er zullen groeien kan iedereen meesmullen.

“Ons speel-eet-beleefbos project voorzag eerder al 4 andere jeugdorganisaties van zo’n terrein”, legt Tine De Kezel van BOS+ uit. “Een speel-eet-beleefbos biedt heel veel voordelen voor jeugdorganisaties. Het is bovendien een echt participatief project, de KSA mag zelf aangeven wat ze nodig hebben. En doordat ze met hun leden mee planten, wordt het ook meteen een educatief project want de kleinsten leren zo heel wat bij over de natuur.”

Nieuwe speelstructuren
Hoewel het terrein vroeger al een stuk bebost was, waren de bomen die er reeds stonden moeilijk te onderhouden en niet meer veilig om in te spelen. Ze werden daarom omgevormd tot enkele nieuwe speelstructuren. In de plaats komen er eiken, veldesdoorns en kerselaars.
De bomen worden verder aangevuld met o.m. hazelaar, frambozen en vlier. Deze struiken worden voornamelijk aan de rand geplukt, zodat passanten op het jaagpad naast het terrein ook de vruchten plukken van het project.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...