Diploma-uitreiking Techniekacademie Junior

Ook dit schooljaar organiseerde stad Deinze samen met VIVES Hogeschool de Techniekacademie Junior. Tien sessies lang, van oktober tot december, gingen twee groepen van twintig deelnemers van het derde en vierde leerjaar aan de slag met techniek en technologie. Althans, dat was de bedoeling, want ook hier gooide corona roet in het eten.

“De Techniekacademie Junior is ondertussen een vaste waarde in Deinze”, stelt Trees Van Hove, schepen van onderwijs. “Spelenderwijs ontdekken de kinderen de wondere wereld van technologie en wetenschap. Zo kunnen ze proeven van wat hen interesseert en makkelijker bepalen wat ze later eventueel willen studeren.”.

De Techniekacademie is opgesplitst in vijf workshops van telkens twee woensdagnamiddagen. Dit jaar gingen ze aan de slag met een creatieve houten kleerhanger, een wagentje op windenergie, LEGO Machines, een eigen pennenzak en het programmeren van een LEGO WeDo-robot, telkens ondersteund door gepassioneerde begeleiders.

Helaas konden de laatste twee sessies door de coronamaatregelen niet plaatsvinden. “Indoor activiteiten die geen sport zijn, zijn verboden”, weet burgemeester Jan Vermeulen. “Helaas is het niet mogelijk om deze activiteit in openlucht te organiseren. De kinderen krijgen wel het nodige materiaal en instructies mee om hun projecten thuis verder af te werken. Ze verdienen uiteraard ook hun techniekdiploma en krijgen van het stadsbestuur een geschenkje”.

Wie niet genoeg krijgt van de Techniekacademie, kan ook verder thuis aan de slag met https://www.techniekacademiethuis.be/.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...