Kerstman geeft kinderen kwetsbare gezinnen een kerstpakket

Kerst is voor de meesten de periode met geschenkjes onder de kerstboom, gezellig samenzijn, lekker eten, … Voor sommige gezinnen is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Het sociaal huis wil de kinderen van de kwetsbare cliënten toch een warme kerst bezorgen. Met een federale subsidie krijgt elk kind een kerstpakketje. De geschenkjes werden aangekocht bij lokale handelaars.

“De kerstman komt niet altijd langs met geschenkjes bij kinderen uit kwetsbare gezinnen, zoals gezinnen met leefloon, budgetbeheer, budgetbegeleiding”, vertelt Marleen Vanlerberghe, schepen bevoegd voor armoedebeleid. “Om de kinderen uit de kwetsbare gezinnen die binnen de OCMW-werking gekend zijn toch een fijne kerst te bezorgen, stelde het sociaal huis 176 kerstpakketjes samen. De geschenken zoals een leesboek, een springtouw, een kaartenspel, een puzzel, een smartgame, een schaakspel, … werden bij lokale handelszaken aangekocht. Met een federale subsidie kon zo per kind een kerstpakketje  samengesteld worden.“

De maatschappelijk werkers bezorgen de geschenkpakketjes aan de ouders.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...