Kerstavontuur in Deinze: 17 gratis digitale wandelzoektochten

Geen idee wat te doen tijdens de verlengde kerstvakantie? De stad voorziet in samenwerking met Teamadventure een heus Kerstavontuur met niet minder dan zeventien wandelzoektochten! De tochten starten centraal in elk van de zeventien Deinse deelgemeenten. Je kan ze tussen zaterdag 18 december en zondag 9 januari gratis afstappen op een eigen gekozen tijdstip. 

“Door de stijgende coronacijfers in ons land beslisten we met pijn in het hart o.a. om de kerstmarkt dit jaar af te gelasten. We wilden echter niet bij de pakken blijven zitten en onze inwoners een leuk en coronaproof alternatief aanbieden om uit hun kot te komen” klinkt het bij Bruno Dhaenens, schepen van feestelijkheden en evenementen. “We contacteerden het Deinse bedrijf Teamadventure met de vraag om in iedere deelgemeente een wandelzoektocht uit te werken.”

“Vorige kerstvakantie organiseerden we reeds op eigen initiatief een Kerstavontuur, met meer dan 700 deelnemende gezinnen bleek dit een schot in de roos. We hebben deze ervaring goed kunnen gebruiken, ons team werkte unieke wandelzoektochten uit waarbij je smartphone zorgt voor extra entertainment op de wandeling. Dit gaat van zoekopdrachten genre geocaching over creatieve verrassende vragen of opdrachten tot fijne weetjes. Sommige wandelingen zoeken de natuur op, andere blijven mooi binnen het centrum, voor elk wat wils dus! De zoektochten variëren in afstand van 2 tot 5 km” zegt Daan Boydens, zaakvoerder van Teamadventure.

Deelnemen kan tussen zaterdag 18 december 2021 en zondag 9 januari 2022 via de app Action Track. Op de startlocaties in alle deelgemeenten kan je een QR-code scannen van op een reuze kerstman of kerstboom, hiermee krijg je de nodige instructies op jouw smartphone of tablet. Alle informatie en een handleiding vind je terug op www.deinze.be/kerstavontuur. “De zoektochten werden op maat van jong en oud gemaakt en zijn perfect om een leuke namiddag te beleven met het gezin, dicht bij huis en coronaproof. Bovendien bieden we de wandelingen gratis aan” besluit burgemeester Jan Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...