100 dagen pré-café als alternatief voor 100 dagenfuif in Deinze

Op vrijdagen 18 en 25 februari vieren de laatstejaars van de secundaire scholen in Deinze hun 100 dagen. Net als vorig jaar, zullen ze dit feest moeten vieren met beperkende coronamaatregelen waardoor een dansfeest, fuif of uitgaan in grotere groepen niet mogelijk is. Om de 100 dagen toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en om alle laatstejaarsstudenten een hart onder de riem te steken, organiseert jeugdraad Deinze samen met JH Brieljant en de jeugddienst speciaal voor hen een gezellige outdoor winterbar op donderdag 17 februari tussen 16 u. en 24 u. Het 100 dagen pré-café met vuurkorven en een drank- en eetstand heeft plaats op het terras van JH Brieljant en in het Kaandelpark. Toegang is gratis. CST en identiteitsbewijs worden gecontroleerd aan de ingang.

Traditioneel organiseert jeugdraad Deinze jaarlijks een 100 dagenfuif voor alle laatstejaars van de Deinse secundaire scholen in JH Brieljant. Deze heeft plaats op de vooravond van hun 100 dagenviering op school.

Voor het tweede jaar op rij, laten de coronamaatregelen de organisatie van een echte 100 dagenfuif niet toe. Toch wil jeugdraad Deinze haar steentje bijdragen om de 100 dagen ook dit jaar memorabel en leuk te maken voor Deinse studenten. Met de steun van JH Brieljant en jeugddienst Deinze, organiseert de Deinse jeugdraad op donderdag 17 februari van 16 u. tot 24 u. het 100 dagen pré-café op het terras van JH Brieljant en een afgebakend gedeelte van het Kaandelpark. “We zijn blij dat we de zesdejaars een toffe avond kunnen aanbieden, waar ze kunnen terugblikken op hun avonturen uit de middelbare school,” zegt ondervoorzitter Eva Van De Putte.

Het 100 dagen pré-café wordt ingericht als een gezellige winterbar met sfeervolle vuurkorven en tafeltjes waar jongeren in groepjes van maximum zes samen kunnen genieten van feestelijke achtergrondmuziek, een drankje en een hapje. Jeugdraad Deinze en JH Brieljant voorzien een eetstand met heerlijke snacks en frietjes en een winterbar met een mooi drankenaanbod aan zeer democratische prijzen. Eigen dranken meebrengen is niet toegelaten. 

Het 100 dagen pré-café wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen voor outdoor evenementen. Het is een zittend evenement waar jongeren in groepjes van zes per vuurkorf of tafeltje iets kunnen eten en/of drinken. Aan de inkom wordt controle uitgevoerd op het CST en tijdens alle verplaatsingen is een mondmasker verplicht.

Met de organisatie van het 100 dagen pré-café wil de Deinse jeugdraad de laatstejaars de avond voor hun 100 dagenviering toch een gezellige en leuke avond met hun klasgenoten bezorgen. De toegang tot het evenement is gratis en zoals steeds op het 100 dagenevenement, trakteert JH Brieljant de eerste honderd aanwezigen met een gratis drankje en hapje. Wees er dus als de kippen bij en vier bij ons je 100 dagen!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...