De vaccinatiecampagne in regio Schelde & Leie stopt eind maart

Eind maart worden de laatste vaccins gezet in vaccinatiecentrum Schelde & Leie en in vaccinatiepunt Brielstraat in Deinze. Er komt zo een einde aan de vaccinatiecampagne die iets meer dan een jaar duurde.

Eind maart worden de laatste vaccins gezet in vaccinatiecentrum Schelde & Leie en in vaccinatiepunt Brielstraat in Deinze. Er komt zo een einde aan de vaccinatiecampagne die iets meer dan een jaar duurde.

“Een vaccinatiecentrum is maar efficiënt als grote groepen mensen gevaccineerd moeten worden”, weet medisch eindverantwoordelijke dr. Johan Matthijs. “Ondertussen heeft meer dan 87% van de volwassenen in onze regio een booster gekregen. De voorbije weken kregen ook meer dan 18% van de 12- tot 17-jarigen een booster. De grote massa ligt dus achter ons, we schalen in eerste instantie het aantal prikmomenten af en stoppen de campagne eind maart”.

Wie nog een prik nodig heeft, neemt best zo snel mogelijk contact op met het callcenter, tel. 09 381 95 30. “We gaan het aantal prikmomenten afstemmen op de vraag die er nog is”, aldus dr. Matthijs. “Iedereen die nog een booster wil, zal die krijgen voor eind maart.”

Tweede booster Johnson & Johnson en kindervaccinatie

De regering besliste dat iedereen die Johnson & Johnson als basisvaccinatie kreeg de kans krijgt om een tweede booster te nemen. In Frankrijk en Duitsland is die tweede booster nodig om een geldig coronacertificaat te krijgen. Net zoals bij de 12- tot 17-jarigen zullen er geen uitnodigingen verstuurd worden, wie Johnson & Johnson kreeg en graag een tweede booster heeft, moet dus met het vaccinatiecentrum contact opnemen.

Ook voor de kinderen wordt de vaccinatiecampagne in het voormalige belastinggebouw in de Brielstraat afgerond eind maart. Alle kinderen moeten twee prikken krijgen waarbij er drie weken wachttijd is tussen de eerste en de tweede prik. Op 1 maart vindt het laatste prikmoment plaats voor de eerste prik. 

Toekomst

“De huurovereenkomst met D’Hulhaege loopt af”, zegt dr. Matthijs, “daar zal in de toekomst niet meer gevaccineerd worden. In het vaccinatiepunt in de Brielstraat kunnen we wel langer terecht. We houden daar de optie open om snel opnieuw een vaccinatiecampagne op te starten mocht dat nodig zijn. Ondertussen zijn we afspraken aan het maken om dringende vaccinaties om medische redenen te organiseren buiten het vaccinatiecentrum. Het is nog niet duidelijk of er dit najaar een vaccinatie van de brede bevolking komt, maar we zijn er in ieder geval op voorbereid.”.

Info: www.deinze.be/vaccinatie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...