Deinze voert blauwe zone in op parking Gaversesteenweg

Vanaf 1 maart neemt stad Deinze de stationsparking aan de Gaversesteenweg in concessie. Dit past volledig in het beleid van de stad om aangenaam, langdurig parkeren aan de rand van de stad mogelijk te maken. De gemeenteraad beslist op 24 februari om een blauwe zone met een maximum parkeerduur van 3 uur in te voeren op deze parking en bij uitbreiding op alle parkings in onze stad waar nu een blauwe zone van maximum 2 uur van kracht is.

“Vanaf 1 maart neemt stad Deinze de stationsparking aan de Gaversesteenweg in concessie”, vertelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit. “Deze wordt een belangrijke randparking voor de inwoners en bezoekers die vanaf de E17 onze stad binnenrijden en die in Deinze willen komen winkelen. De parking is ook cruciaal om het stadsproject voor de herinrichting van de stationsomgeving te kunnen realiseren. Voor dit project kregen we trouwens onlangs een subsidie van 2,1 miljoen euro. De stationsomgeving is een van de belangrijkste toegangspoorten tot onze stad en moet een aantrekkelijke en levendige plek worden. De stationsparking is ten slotte ook belangrijk om een bijkomende veilige toegang te voorzien tot het Erasmusatheneum.”

Eén van de voorwaarden van de concessie is dat de parking geen concurrentie mag aangaan met de stationsparking aan de De Volderstraat die nog in beheer is van de NMBS. Daarom is het onbeperkt gratis maken van de parking aan de Gaversesteenweg geen optie. Op de parking zal een parkeerregime van blauwe zone, met een maximum parkeerduur van 3 uur worden ingevoerd. Door de parkeertijd lang genoeg te maken bieden we de bezoekers de kans om rustig te winkelen en voorzien we toch voldoende roulatie. De bewonerskaarten van inwoners in de stationsomgeving zullen voortaan ook geldig zijn op deze parking.

Tezelfdertijd wordt vanaf 1 maart de maximale parkeerduur in blauwe zones waar je nu 2 uur mag parkeren opgetrokken naar 3 uur. Zo bijvoorbeeld op de parking op Nevelemarkt en het kerkplein in Landegemdorp. Bewoners in het bezit van een bewonerskaart mogen onbeperkt parkeren op deze parkings.

Deze maatregelen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad op 24 februari 2022.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...