Deinze gaat Stockholm achterna! 🐟

Stockholm is een echte fietsstad, maar deze keer kijkt Deinze naar een ander leuk project van deze hippe stad. De eerste stad waar chauffeurs beloond worden als men zich aan de snelheid houdt.

Tegenwoordig kan je op verschillende plaatsen in Deinze de fameuze Lidar tegenkomen, waar chauffeurs dan beboet worden als deze te snel rijden. Met dit nieuwe project wil Deinze de chauffeurs die zich aan de snelheid houden belonen.

Eind april komt er in de Kortrijkstraat een vaste camera die de snelheid van je wagen zal vastleggen.
Is de snelheid lager dan de maximum snelheid dan 30km/u dan doe je automatisch mee aan de “snelheidsloterij”. Is de snelheidsindicatie op de display groen dan heb je misschien prijs, is die rood dan heb je ook prijs!

Iedere maand maken de chauffeurs die zich aan de snelheid gehouden hebben kans om deze loterij te winnen. Prijzen zullen varieren van restaurant bezoekjes in de regio tot het winnen van een elektrische fiets.

Bij succes wordt deze formule uitgebreid naar de andere deelgemeenten.

Wie geen auto bezit en toch wil deelnemen aan deze “Snelheidsloterij”, kan vanaf morgen een lotje afhalen aan het onthaal van het stadshuis in Deinze. (1 per gezin/maand).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...