Nieuwe regionale website voor cultuurbelevers en makers 

De vernieuwde website van de Cultuurregio Leie Schelde is er en biedt een handige UiTagenda die je wegwijs maakt in het rijke cultuuraanbod dicht bij huis. Check de UiTagenda en maak cultuurplannen met vrienden en familie. 

Erfgoedverhalen en tradities, podcasts over cultuurmakers, musea en bibliotheken, … . Je vindt het allemaal terug op deze nieuwe site. Naast een plek waar je activiteiten en nieuws rond cultuur en erfgoed in de regio ontdekt, is dit ook een informatie- en kennisplek ter ondersteuning van de vele actieve makers in de regio. Het bruist in de regio en die cultuur- en erfgoedinitiatieven wil de Cultuurregio Leie Schelde dan ook extra ondersteunen. 

Hier groeit cultuur. 

www.cultuurregioleieschelde.be 

Tip: Schrijf je in op de nieuwsbrief of volg de Cultuurregio Leie Schelde op Facebook en Instagram en blijf zo op de hoogte van deze bruisende regio. 

25.000 euro voor cultuur- en erfgoedprojecten in de  Cultuurregio Leie Schelde  

In 2021 gaf de Cultuurregio Leie Schelde cultuur- en erfgoedinitiatieven een financieel duwtje  in de rug. Hier groeit cultuur.  

De regio tussen Leie en Schelde is een bruisende en artistieke streek met tal van cultuur- en  erfgoedinitiatieven. De Cultuurregio Leie Schelde zet zich actief in om cultuur en erfgoed extra te  ondersteunen bij cultuur- en erfgoedmakers actief in de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere,  Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm.  

Het creëren van veerkracht voor culturele projecten in deze uitdagende tijden is belangrijk en  daarom biedt de Cultuurregio Leie Schelde projectsubsidies voor cultuur en cultureel erfgoed als  extra financieel duwtje in de rug.”, vertelt Jolien Verroeye, coördinator van de Cultuurregio Leie  Schelde. In 2021 werd in totaal 25.000 euro subsidies toegekend aan cultuur- en erfgoedprojecten.  

Heb je een projectidee en zoek je ondersteuning? Projecten rond cultuur en cultureel erfgoed  kunnen tweemaal per jaar worden aangevraagd, met deadlines op 15 mei en 15 november.  

Meer info op onze gloednieuwe website: www.cultuurregioleieschelde.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...