Buysseprijzen voor Marc Kint, Ines Keygnaert en Bart Pauwels

Op zondag was vice premier Petra De Sutter te gast bij GroenRood Deinze. Ze reikte de Buysseprijzen uit. Drie prijzen genoemd naar verschillende Buysses die allen uitblonken in hun bezigheden en allen getuigden van een sterke wilskracht en doorzettingsvermogen.

De Lucien Buysseprijs was voor Marc Kint, voor zijn jarenlange werk voor het contactcentrum, verdeelpunt Voedselbank Oost-Vlaanderen voor de volharding van de hele organisatie, die draait op vrijwilligers.
De Alice Buysseprijs ging naar Ines Keygnaert. Zij slaagt erin om wetenschappelijk onderzoek te koppelen aan concreet beleid.  Onder haar leiding werden de multidisciplinaire behandelcentra na seksueel geweld opgericht en uitgerold over heel Vlaanderen.

De Cyriel Buysseprijs was voor Bart Pauwels ( afkomstig uit Merendree) en de vrijwilligers van Teachers for Refugees, die Engelse les geven in vluchtelingenkampen in Litouwen op de grens met Wit-Rusland. Bart Pauwels was niet aanwezig maar er was telefonisch contact met hem.
GroenRood is trots op deze sterke (oud-) Deizenaren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...