Tentoonstelling Re-cover

Van 12 tot 31 maart loopt de tentoonstelling Re-cover in de bibliotheek van Landegem. Studenten van het schilderkunstatelier van Kunstacademie Deinze kregen de uitdaging om een nieuw werk te maken rond het thema ‘boek’. Hun inspiratie zochten ze in een boek waar ze een bijzondere affiniteit mee hebben.

“Enkele jaren geleden ontstond, bij gebrek aan een vaste tentoonstellingsruimte, de idee bij het schilderkunstatelier om de studenten uit te dagen om op een specifieke locatie aan de slag te gaan” zegt artistiek-pedagogisch beleidsondersteuner Stief DeSmet. “Zo kwamen we dit schooljaar in de bibliotheek van Landegem terecht en gingen de studenten aan de slag met een boek of tijdschrift als drager van het nieuwe kunstwerk.” Zo goed als elke schilder uit het atelier liet zijn of haar creativiteit los op het nieuwe thema en zorgde zo voor een tentoonstelling met veel diversiteit, die nog eens aantoont hoeveel bijzondere persoonlijkheden we weleijks mogen ontvangen in de afdeling Beeld. Er zijn tijdens deze tentoonstelling werken te bewonderen waarin de inhoud van het boek fysiek volledig naar buiten gebracht wordt of anderen bewerkten alleen de cover. Sommige boeken werden sculptuurtjes en andere boeken nodigen dan weer uit om in te bladeren.

“In het verleden gingen de studenten al een gelijkaardige uitdaging aan met tentoonstellingen in Leietheater, Vosselare Put en het Raveelmuseum” vult schepen van onderwijs Trees Van Hove aan. “Het is steeds een plezier om te ontdekken wat de nieuwste uitdaging is en hoe de leerlingen er opnieuw in slagen om prachtige werken te maken.”

De tentoonstelling wordt op zaterdag 12 maart om 15 uur geopend door burgemeester Jan Vermeulen.

Bibliotheek Landegem

Stationsstraat 20, 9850 Deinze

Openingsuren:

Dinsdag – woensdag – donderdag: 15 – 19 uur

Zaterdag – zondag: 9 – 12 uur

Info

KADE (Kunstacademie Deinze)

Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze

09 381 96 40

[email protected]

KADE Beeld

Guido Gezellelaan 55, 9800 Deinze

09 381 96 45

[email protected]

www.kunstacademiedeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...