Leerlingen KADE winnen muziekwedstrijden

De broers Jonathan en Ruben Ide, beiden leerling aan KADE (Kunstacademie Deinze), winnen muziekwedstrijden voor jongeren.

Al op jonge leeftijd (5 jaar) volgde Ruben zijn eerste vioollessen bij zijn vader Hendrik (leerkracht viool KADE). Als laureaat van de lagere graad mocht hij op 13-jarige leeftijd als solist in de ‘Romance van Johan Svendsen’ optreden samen met het academieorkest AcOrDe. 

Sinds 2017 studeert Ruben aan de Sweelinck Academie in Amsterdam (NL). Onder de leiding van Coosje Wijzenbeeck volgde hij daar vioollessen en speelde hij verschillende concerten in Nederland samen met de ‘Fancy Fiddlers’. Momenteel volgt hij vioolles bij de bekende pedagoge Vera Beths.

Op 13 maart 2022 won hij op 18-jarige leeftijd het Britten Concours in Zwolle (NL), een concours voor jonge strijkers van 10 tot en met 18 jaar.

Jonathan kreeg zijn eerste pianolessen van zijn oma, Gemma De Meester, ook op 5-jarige leeftijd. Toen hij 7 jaar was zette hij in KADE zijn pianolessen verder bij Fien Dhont en later bij Marc Masson. Daarnaast startte hij met de lessen compositie bij Nicolas De Cock en kamermuziek met onder andere zijn broer bij Harry Blommaert in KADE.

Al op 9-jarige leeftijd stond Jonathan op het podium tijdens het aperitiefconcert ‘Borrelnootjes Junior’ in KADE. Hij was laureaat van de Cantabile wedstrijd (2018 en 2020) en de Steinwaycompetition (2019). Maar de echte bekroning had vorige maand plaats: op 12 maart 2022 won hij de Steinway Piano Competition in Bozar Brussel en op 27 maart 2022 de Cantabile-wedstrijd in De Singel Antwerpen. Beide wedstrijden geven jongeren de kans om in een gezonde competitiegeest podium- en concertervaring op te doen.

Jonathan en Ruben vormen ook een duo kamermuziek. Hun toekomst ziet er alvast veelbelovend uit!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...