Recordopkomst op TTC Deinze tafeltennistornooi

Afgelopen weekend vond de 3de editie plaats van het Open Deinze pingpongtornooi georganiseerd door TTC  Deinze. Met 312 inschrijvingen en spelers uit niet alleen heel Vlaanderen maar ook van boven de taalgrens en zelfs  een Nederlandse delegatie, was dit wellicht het grootste (ééndags) tafeltennistornooi van Vlaanderen sinds de start  van de coronapandemie.  

Foto: Steven Dullaert

Het was duidelijk dat ook tafeltennissers, als indoorsport lang aan vele beperkingen onderworpen, terug snakten naar  een echt event. En dat was het in Deinze! Zowel recreanten als competitiespelers, jeugd t.e.m. veteranen speelden in  12 verschillende reeksen in totaal meer dan 700 wedstrijden in sportcomplex Palaestra. 

De organiserende thuisclub, TTC Deinze, kan dan ook alleen met heel veel tevredenheid terugkijken naar het tornooi.  Voorzitter Mario Boone: “bij de vorige editie (2019), telden we goed 200 deelnemers, nu maar liefst 50% meer.  Tafeltennis, enerzijds als laagdrempelige maar anderzijds ook als zeer snelle en uitdagende sport, zit duidelijk opnieuw in de lift na enkele moeilijke coronajaren. We zijn blij dat we met TTC Deinze ons steentje hiertoe kunnen bijdragen en  blijven als club ambitieus werken aan ons groeitraject.” 

In de elitereeks ging de overwinning naar Bart Van Laere, een speler van TTC Stekene. Hij versloeg in de finale Tim  Blanckaert van TTC Merelbeke. Bij de allerjongsten (preminiemen) was de overwinning voor Yohanes Verliefde van  TTC Rooigem Gent. Bij de miniemen zegevierde Remy Van De Velde uit Ronse. Ook thuisclub TTC Deinze scoorde met  in totaal 5 medailles sterk.  

In totaal namen tafeltennissers uit meer dan 45 verschillende clubs deel. In een recreantenreeks kwamen ook niet bij  een club aangesloten liefhebbers aan bod. Zij kunnen, net zoals iedereen die interesse heeft om eens een balletje te  slaan, terecht bij TTC Deinze voor een gratis proeftraining : elke woensdag- en donderdagavond voor de volwassenen,  en op maandag en woensdag voor de jeugd. Meer info op www.ttcdeinze.be 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...