De lente luidt het ‘Leiepicknick’ seizoen in – de Leiestreek is een attractie rijker

De lente luidt het picknickseizoen in.  Met een ‘Leiepicknick’ beleeft men de regio op een bijzondere manier.

Deinze is de toegangspoort van de Leiestreek. De Leiestreek is een bijzonder afwisselende regio met 27 steden en gemeenten die verbonden worden door grote en kleine waterlopen. En waar water is, is er beleving.  De regio is een walhalla voor wandelaars en fietsers, maar ook voor lekkerbekken!

Daarom is er nu het concept ‘Leiepicknick’. Het is een ideale, indirecte manier om mensen van buiten stad Deinze aan te trekken om zo de regio op een bijzondere en authentieke manier te verkennen.  

Waar anders dan op verschillende plaatsen langs het water in Deinze kan je voluit genieten, de tijd even laten stilstaan en eenvoudig genieten van de natuur, gecombineerd met een een fantastische ‘Leiepicknick’.

Deinze aan de Leie

Vorig jaar in volle corona crisis lanceerde Bart Vandekerckhove van Foodbart in Deinze een all-in picknick concept ‘Deinzepicknick’. 1000 picknickliefhebbers vonden zo de weg naar Deinze en genoten van een zorgeloze picknick In Deinze. 

Gezien de grote interesse wordt vanaf 2022 ruimer ingezet met het concept ‘Leiepicknick’ en worden bezoekers uit Kortrijk, Gent en gans Oost-Vlaanderen aangetrokken naar de Leiestreek.

Schepen voor toerisme Bruno Dhaenens: ‘Het doel is nog meer mensen aan te trekken om te genieten van de regio op een eenvoudige, authentieke manier.  Daarom wordt het concept nu sterker buiten Deinze (van Gent tot Kortrijk) bekend gemaakt en wordt vanaf nu verwezen naar ‘de Leie’.  Het concept wordt gesteund door Toerisme Leiestreek en Provincie/Toerisme Oost-Vlaanderen.  Het project is een echte ambassadeur voor deze mooie, toeristische regio’.

Ieder zijn Leiepicknick 

Een Leiepicknick is vooral zorgeloos genieten van de natuur en van lekker eten.

Een Leiepicknick bestaat in 3 vormen: 

  • Ofwel haal je een rijk gevulde picknickmand af bij Foodbart.  
  • Ofwel rij je met een gehuurde tandem en picknickmand naar jouw favoriete Leiehotspot.  Je vindt een mooi overzicht van de hotspots op de ‘Leiepicknick hotspot kaart’, die je kan krijgen bij Foodbart.
  • Ofwel kies je ervoor in het weekend gewoon aan te schuiven aan de sublieme picknicktafel aan Maaigemdijk, de mooiste plek aan de Leie in de Leiestreek.

Leiepicknicken voor elke gelegenheid

De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat we best wel op een creatieve manier settings kunnen creëren om mensen te laten samen komen.  Een Leiepicknick is bijvoorbeeld een ideale manier om op een ongedwongen manier een teambuilding voor een bedrijf te organiseren. De picknick wordt geleverd op locatie. Met picknickdekens of klapstoelen en klaptafeltjes.  

Vorig jaar mocht Foodbart met de picknickformule zelfs inzetten voor een koffietafel aan Maaigemdijk. Het werd een integer, maar tegelijk belevingsvol en bijzonder moment voor de familie.

Leiepicknicken is duurzaam toerisme  en duurzaam ondernemen

Het was vorig jaar duidelijk dat lokaal toerisme opnieuw meer werd erkend. Velen hebben de eenvoud en de weg terug naar de natuur gevonden en daarom was picknicken aan het water of op andere mooie plekken een succes.

Uiteraard was er bij de lancering direct aandacht voor het milieu.  Het is niet de bedoeling dat Leiepicknicken in de natuur voor zwerfvuil gaat zorgen.

Zo zijn de meeste verpakkingen in de Leiepicknick manden herbruikbaar en wordt er een waarborg voor gevraagd. In iedere mand zit ook een sensibiliseringskaartje en een vuilzakje. Het is een kwestie van het voor iedereen aangenaam te houden. Een Leiepicknick reserveren kan via www.leiepicknick.be vanaf midden maart tot eind september. Afhankelijk van het weer kan het seizoen nog doorlopen in oktober.  Reservaties voor eind april genieten van een korting.  Er is een omboekmogelijkheid tot 48u voor afhaling in geval van slecht weer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...