Beleef een leuke namiddag en kom naar de Buitenspeeldag!

Op woensdag 20 april is het opnieuw Buitenspeeldag. Al voor de 15de keer op rij slaan Vlaanderen, Bataljong, Buurtsport expertisecentrum en alle Vlaamse televisiezenders voor kinderen de handen in elkaar en willen ze kinderen stimuleren om een hele woensdagnamiddag buiten te ravotten en sporten. De televisiezenders gaan een hele namiddag op zwart. Kinderen hebben dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven! Ook Deinze neemt terug deel met tal van leuke buitenactiviteiten in Deinze (Kaandelpark) en Landegem (MFC Ten Dries). De Buitenspeeldag is gratis en voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. 

“Dit jaar kan je tijdens de Buitenspeeldag ook in Deinze terecht” vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. “De Buitenspeeldag is dé dag waarop we het belang van buiten spelen, sporten en bewegen nog eens extra in de kijker zetten en stimuleren. Dit doen we met tal van activiteiten in de onmiddellijke woonomgeving van kinderen. We voorzien daarom een leuk aanbod in Deinze én in Landegem.”

Buitenspeeldag in Deinze
“De jeugddienst en het Huis van het Kind slaan de handen in elkaar en werken samen met Oscarcrew vzw om alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar een fantastische speelnamiddag aan te bieden tussen 14 en 17 uur in het Kaandelpark”, zegt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor Huis van het Kind en de kinderopvang. “Je beleeft er een leuke namiddag met onder meer clickformers, gekke kapsels, circusanimatie, reuzespelen, springkastelen en een speksteen. De kinderen krijgen een gezond tussendoortje en op het terras van JH Brieljant kunnen (groot)ouders en kinderen terecht voor een drankje.”

Buitenspeeldag in Landegem
In Landegem wordt Buitenspeeldag georganiseerd door de jeugddienst in samenwerking met MFC Ten Dries, de buitenschoolse kinderopvang en Oscarcrew vzw. De speelnamiddag heeft plaats op de terreinen van MFC Ten Dries, Dennendreef 62 in Landegem, tussen 13 en 17 uur. Ook hier bieden we kinderen van 2,5 tot 12 jaar een leuke namiddag aan met circusanimatie, clickformers, buttons, glittertattoos, reuze- en springkastelen. De kinderen krijgen een lekker vieruurtje en bewoners van MFC Ten Dries baten een terrasje uit met drankjes.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...