Artisanale Markt vol lekkers op de SmaakBoerderij in Gottem

Op zondag 15 mei kan je terecht op de SmaakBoerderij in Gottem voor hun eerste artisanale markt. Rik en Tine nodigen verschillende lokale initiatieven uit die bezig zijn met (h)eerlijke voeding en handgemaakte artisanale producten. Uiteraard vind je er ook een standje met lekkere boerderijproducten. Daarnaast is een pop-up bar voorzien waar je aan democratische prijzen kan genieten van mocktails met heerlijke huis-gebrouwen siropen. Deze markt wordt georganiseerd in het kader van de ‘Week van de Korte Keten’.

Tine en Rik startten vorig jaar met hun kleinschalige boerderij in Gottem. Daar werken ze samen met de natuur aan een divers ‘bos met beesten’. Ze vinden het belangrijk om de lokale gemeenschap te betrekken bij hun project en organiseren daarom geregeld activiteiten zoals hoeve-picknicks en rondleidingen. Nu in het kader van de ‘Week van de Korte Keten’ gaan ze een stapje verder en nodigen ze andere lokale creatieve ondernemers uit voor een gezellige markt-namiddag. Vanaf 13h kan je terecht op de weide naast de boerderij om rond te struinen tussen de kraampjes en een lekkere mocktail te nuttigen in de pop-up bar. De aanwezige dieren (waaronder 3 paarden) laten zich waarschijnlijk ook verleiden tot een knuffel-beurt. 

Op het marktje vind je natuurlijk het standje met producten van de boerderij zelf zoals siroop, gelei, thee en kruidenmengelingen. Verder kan je jouw buikje vullen met Oma’s advocaat en Machelse Mosterd. Ook de creatievelingen komen aan hun trekken met handgevormde keramiek en verfijnde tassen gemaakt van stof-overschotten. Tenslotte vind je er ook elegante juweelontwerpen en een selectie originele kaartjes uit handgeschept papier. In de pop-up bar kan je terecht voor een aantal mocktails gemaakt op basis van de kruiden- en fruitsiropen die Tine heeft gebrouwen.

Kom dus zondag 15 mei genieten van het zonnetje, kom rondstruinen tussen heel wat lekkers en moois en meteen ook een kijkje nemen op de boerderij! Je bent van harte welkom in de Molenweg 1 in Gottem op zondag 15 mei tussen 13h en 17h.

Tine en Rik kijken er in ieder geval naar uit om je te mogen verwelkomen op hun SmaakBoerderij weide!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...