Iedereen welkom in Buurtpunt Onder ’t Perron op 15 mei!

Na twee lange coronajaren gaat op 15 mei 2022 eindelijk de elfde editie door van de Dag van de Zorg. Buurtpunt Onder ’t Perron in Landegem (Deinze) is een van de 300 zorg- en welzijnsorganisaties die die dag de deuren openzetten voor bezoekers!

Het buurtpunt is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband van vijf voorzieningen voor personen met een beperking (vzw A. Verburght, De Vierklaver en BuSO Ten Dries uit Landegem, en De Triangel en Humival uit Lievegem) en enkele zeer geëngageerde buren. We hebben de handen in mekaar geslagen om de oude loketzaal van Landegem-station om te bouwen tot een volwaardig buurtpunt. Een plaats waar mensen uit de buurt, treinreizigers, toevallige passanten, mensen met en zonder beperking terecht kunnen voor inclusieve projecten, een stationswinkeltje, een koffie en een babbel, een sanitaire stop …
Een plek waar iedereen welkom is, waar lokale verenigingen kunnen vergaderen of activiteiten organiseren, waar plaatselijke kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen … Een plaats waar we samen bouwen aan een warme buurt!

Tijdens de Dag van de Zorg schuiven we onze stationsdeuren wagenwijd open van 10u tot 17u, en kan iedereen kennis maken met ons buurtpunt.

Je krijgt er informatie over de voorzieningen die mee de schouders zetten onder dit project. Je komt meer te weten over de projecten die er nu al onderdak vinden en er binnenkort hun stekje krijgen (vb. inpakactiviteiten voor Feestvarken vzw, loopbaangesprekken door Compaan, de Landegemse Mooimakers, inclusieve activiteiten, onze maandelijkse burenbabbels, creatieve workshops door Fairfox vzw, een inclusieve vrouwengroep onder de vleugels van Femma Wereldvrouwen, de samenwerking met Natuurpunt en VCOK). Uiteraard horen we ook graag jouw ideeën over ons buurtpunt!

Je kunt er snuisteren in ons gloednieuwe stationswinkeltje, waar je wereldwinkelprodukten en originele geschenkartikelen (gemaakt door onze cliënten met een beperking) kunt kopen.

In onze bar bieden onze cliënten je een drankje en een home made stukje cake of pannenkoek aan.

Wie er zin in heeft kan een steentje (of mutsje) bijdragen aan de “Goedgemutste breicampagne” tvv Welzijnszorg. Gedurende de hele Dag van de Zorg haken en breien we samen mini-mutsjes voor de smoothieflesjes van Innocent. Per mutsje doneert Innocent 20 cent aan Welzijnszorg. Zo leveren we tijdens een gezellige activiteit een bijdrage aan de strijd tegen armoede… En dompelen we je onder in de kernwaarden van ons buurtpunt: ontmoeten en verbinden!

Tussen 14u en 15u kun je deelnemen aan de creaworkshop “experimenteren met monoprint en de gelliplate”.

DJ Coussy rondt tussen 16u en 17u de dag af met een streepje muziek.

Nieuwsgierig?
We verwelkomen je graag op 15 mei!

Place to be: Stationsstraat 95, 9850 Deinze (Landegem)
Info: www.ondertperron.be[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...