Leietheater trekt naar de dorpen

Leietheater sluit het seizoen af met twee theatervoorstellingen van het populaire jeugdtheatergezelschap Studio ORKA op locatie. Dit weekend strijkt HET PENTACCORDEON (7+) neer aan de kerk in Grammene. En in juni is het onvergetelijke Chasse Patate (8+) te zien in Poesele. Ook jarDeins is terug deze zomer, en zorgt voor een extra lange nazomer in Landegem. 

“Het Leietheater, dat is niet alleen een gebouw, dat is een beleving, en die beleving willen we uitdragen naar alle hoeken van de stad”, zegt Schepen van Cultuur Rutger De Reu, “corona heeft het ons 2 jaar verhinderd, maar deze zomer maken we dit zeker goed. Je kan ons de komende maanden vinden in Poesele, Landegem en Grammene met een reeks theatervoorstellingen, optredens en filmvoorstellingen.”

HET PENTACCORDEON in Grammene

De laatste voorstelling van Studio ORKA strijkt tijdens het Hemelvaartweekend neer langs de oevers van de Leie in Grammene. Het is een sublieme vindingrijke voorstelling met humor, die kleine kantjes van mensen toont. Er zijn 150 extra tickets vrijgekomen die je online kan reserveren, een unieke kans om nog last minute tickets te kunnen kopen voor dit populaire theatergezelschap, 

Chasse Patate in Poesele

De legendarische theatervoorstelling laat niemand onberoerd. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar laat ook voor volwassenen een onvergetelijke indruk na. Chasse Patate strijkt neer in een patattenveld in de Nieuwe Kerkstraat in Poesele voor maar liefst 29 voorstellingen. Het zal dan ook de allerlaatste keer zijn dat Dominique Van Malder/Tom Ternest, Titus De Voogdt, Janne Desmet en Julie Delrue kunnen schitteren in deze voorstelling. 

“We verwachten, verspreid over 30 voorstellingen, meer dan 9000 bezoekers. Er zijn al heel wat voorstellingen uitverkocht, maar voor enkele voorstellingen zijn er nog een aantal tickets beschikbaar online.”, zegt schepen De Reu, “wie snel is, kan nog een plaatsje bemachtigen”. 

jarDeins on tour

Na het succes van de openluchtfilms in de zomer van 2020, pikken we de draad terug op en haalt Leietheater het cinemascherm naar buiten! Een goedgevulde zomer vol reisjes en evenementen zindert nog na. Geen zorgen, Leietheater zorgt voor een nazomer met ontspannende filmavonden en sfeervolle muziek. Dit jaar wordt het scherm opgetrokken in Landegem! Leietheater zorgt voor de film, muziek en comfortabele strandstoelen en jij voor de drank! Breng zelf een frigobox en dekentje mee en geniet van een ontspannende filmavond met een streepje muziek voor het donker wordt. Het programma vind je online vanaf 8 juni. 

Nog enkele voorstellingen in Leietheater

Voor de zomerstop zijn nog een paar voorstellingen te zien in Leietheater zelf. Compagnie de KOE met Peter Van den Eede brengt de venijnige komedie De Nijl is in Caïro aangekomen op zaterdag 4 juni. Atelier GLIP is een gloednieuw gezelschap dat ondersteund wordt door Eigen Kweek, en zij tonen hun eerste voorstelling Nachtdieren op zondag 5 juni om 15u. Symfonieorkest Vlaanderen sluit af met Pierre Bleuse speelt Mozart op vrijdag 10 juni. 

PRAKTISCHE INFO
www.leietheater.be | 09/3810740
de ticketbalie is geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 14u en 16u – niet open op feestdagen

HET PENTACCORDEON is te zien op volgende momenten: vr 27.05 om 15u | za 28.05 om 15u & 19u | zo 29.05 om 15u & 19u | ma 30.05 om 19uChasse Patate is te zien van 7 juni t.e.m. 10 juli, de volledige speelreeks vind je hier: https://www.leietheater.be/chasse-patate

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...