Samen studeren kan deze blokperiode op maar liefst 3 verschillende locaties in Deinze en Landegem

De komende maanden worden opnieuw stevig voor heel wat Deinse scholieren en studenten. Vanaf eind mei tot begin juli loopt namelijk hun blokperiode. De eerste blokperiode in lange tijd zonder strenge coronamaatregelen. Veel studenten en scholieren vinden thuis niet de nodige rust of onvoldoende focus om goed te kunnen studeren. Zij putten kracht uit het samen studeren met andere studenten in aangename gezamenlijke bloklocaties. Dat kan vanaf 23 mei tot en met 1 juli op maar liefst drie locaties in Deinze: in de Benedenzaal in Landegem, in de bibliotheekkelder in Deinze centrum en in het voormalige RAC-gebouw in de Brielstraat in Deinze. 

Jeugdraad Deinze vroeg het stadsbestuur om in de periode mei-juni 2022 opnieuw verschillende bloklocaties in te richten zodat studenten samen kunnen studeren. “Een vraag waar het stadsbestuur meteen positief op reageerde. In de zoektocht naar extra studeerplekken, werd beslist maar liefst 3 locaties in te richten als bloklocatie. Naast de Benedenzaal in Landegem en JH Mixit, kunnen studenten deze blokperiode ook terecht in de Bibliotheekkelder in Deinze en in het voormalige RAC-gebouw in Deinze. In totaal voorziet het stadsbestuur op die manier maar liefst 80 studeerplekken.” Zegt Rutger De Reu, schepen van jeugd.  “Studenten halen veel uit samen studeren. Het bevordert de concentratie om anderen te zien studeren, en de pauzes zijn meer ontspannend samen dan alleen op je gsm scrollen. Het is zeer fijn dat dit weer kan.” zegt Eva Van De Putte, voorzitter van Jeugdraad Deinze. Vanaf maandag 23 mei tot en met vrijdag 1 juli kunnen studenten volgens onderstaande openingsuren terecht op deze locaties:

Bloklocatie Benedenzaal Landegem Stationstraat 19 Landegem (30 studeerplaatsen)

  • Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 8 u. tot 19 u.
  • Dinsdag: 8 u. – 13 u.
  • Donderdag: 8 u. – 14 u.
  • Zondag: 9 u. tot 12 u.
  • Met uitzondering van 26, 27 en 28 mei en 6, 13, 14, 21, 25 en 26 juni en 1 juli 2022

Bloklocatie bibliotheekkelder Markt Deinze (20 studeerplaatsen)

  • Maandag, dinsdag en donderdag: 8 u. – 19 u.
  • Woensdag en vrijdag: 8 u. – 18 u.
  • Met uitzondering van 26 en 27 mei en 6 juni 2022
  • De bibliotheekmedewerkers staan dagelijks in voor het openen en sluiten van deze bloklocatie.

Bloklocatie eerste verdieping RAC Deinze (30 studeerplaatsen)

  • Maandag tot en met zondag: 8 u. – 22 u.
  • De medewerkers van de jeugddienst staan dagelijks in voor het openen en sluiten van deze bloklocatie.
  • Voor deze bloklocatie wordt samengewerkt met een groep van jeugdraadvrijwilligers. Zij staan in voor en op weekenddagen/feestdagen kunnen zij instaan voor het openen en afsluiten van deze bloklocatie.

Ongetwijfeld tot grote opluchting van veel studenten, kunnen deze bloklocaties zonder bijzondere maatregelen als mondmaskers, anderhalve meter afstand tussen de studeerplekken, verbod op eten en drinken, … de deuren openen. Studenten zullen ook zonder zorgen en extra maatregelen gezamenlijke pauzes kunnen nemen, iets waar veel studenten echt als voordeel voor hun mentaal welbevinden ervaren. Studente Jasmine De Pestel vult aan: “Ik ga elke blokperiode. Als ik anderen zie studeren, werk ik beter. We zijn ondertussen ook een fijne groep vrienden.” Ook de vrijwilligersgroep van Jeugdraad Deinze staat deze blokperiode paraat om haar steentje bij te dragen. Zij zullen instaan voor een gezellige inrichting en leuke pauzeerplekken op de bloklocatie in het voormalige RAC en kunnen naargelang hun eigen studieplanning deze bloklocatie ook open en sluiten buiten de vaste openingsuren op vraag van studenten. 

Aandachtspunten voor alle bloklocaties

  • Vooraf reserveren is niet nodig.
  • Bij aankomst kiest de student één studeerplek uit die de rest van de dag zijn/haar/hun plaats blijft.
  • Ontsmetten van de handen bij het binnenkomen van de locatie wordt aanbevolen.
  • Studenten kunnen de luchtkwaliteit ten allen tijde checken wanneer de CO² meter in het rood gaat.
  • Studenten worden aanbevolen zelf hun studeerplek voor aanvang en na afloop van het studeren ontsmetten met de voorziene spray en doekjes.
  • In de bloklocaties in Benedenzaal Landegem en BIB Deinze worden (lunch)pauzes thuis of buiten genomen. Dit kan in geen geval in de gebouwen zelf gebeuren.
  • In de bloklocatie in het RAC Deinze worden (lunch)pauzes thuis, buiten of in de hiervoor door de jeugdraad ingerichte lokalen op de eerste verdieping van het RAC tegenover de bloklocatie genomen. Uiteraard wordt ten allen tijde van de studenten verwacht dat ze tijdens hun pauzes rekening houden met hun medestudenten, de bezoekers van het vaccinatiecentrum en de werking van het vredegerecht en het geluidsvolume tijdens pauzes beperkt houden.
  • Studenten staan zelf in voor alle nodige dranken en tussendoortjes. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...