Wandelen met Cyriel Buysse in Gent

De schrijver Cyriel Buysse had iets met de Wereldtentoonstelling van 1913 in Gent en schreef er heel wat verhalen over. De expo veranderde via de vele nieuwe gebouwen en restauraties dan ook ingrijpend het uitzicht van de stad.

Nevelaar Chris Fermon bracht in het laatste nummer van het streektijdschrift het Land van Nevele daarover een uitgebreid artikel. Hij deed dat op basis van de haat- en liefdeverhouding van Cyriel Buysse ten aanzien van het grootschalige evenement, waarover al de schaduw lag van de Eerste Wereldoorlog.

Chris biedt op verzoek van de heemkundige kring Het Land van Nevele geïnteresseerden hierover twee wandelingen aan die plaatsvinden op zaterdag 11 en 25 juni telkens om twee uur. Afspraak aan de fontein op het Maria-Hendrikaplein voor het Sint-Pietersstation.

Wie deze voorjaarswandelingen graag wil meemaken, stuurt een berichtje naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...