Prijsuitreiking ‘Maand van de Markt’

In april vond de actie ‘Maand van de Markt’ plaats om het marktgebeuren extra in de kijker te zetten. Stad Deinze nam ook deel met haar vijf openbare markten. Bij iedere aankoop kregen de marktbezoekers een deelnameformulier voor een tombola. Na elke marktdag werden tien winnaars uitgeloot die elk een waardebon van tien euro ontvangen die ze kunnen inwisselen bij de markthandelaars. Na afloop werden nog eens tien hoofdwinnaars uitgeloot die elk een winkelwagentje winnen. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen schonk waardevolle prijzen.

Na twee succesvolle edities van de ‘Week van de Markt’ beslisten de vijf Vlaamse Provincies om dit project breder te organiseren en op te schalen naar een ‘Maand van de Markt’. De campagne had plaats tijdens de maand april. De marktbezoekers maakten via hun aankopen kans om mooie prijzen te winnen.

“Ook stad Deinze nam deel aan deze actie. Bij iedere aankoop  op onze vijf wekelijkse Deinse markten ontvingen de marktbezoekers een deelnameformulier voor een tombola” vertelt Bruno Dhaenens, schepen van feestelijkheden. “Elk lokaal bestuur kon vrij kiezen welke prijzen er werden uitgereikt. Deinze maakte 3.000 euro vrij voor deze actie. Op iedere markt werden na elke marktdag tien winnaars geloot die eind mei een waardebon van tien euro zullen toegestuurd krijgen die ze kunnen inwisselen bij de markthandelaars. Er werden ook nog tien hoofdwinnaars geloot die elk een winkelwagentje winnen. Met deze actie wilden we onze wekelijkse markten, de marktkramers en het marktgebeuren extra in de kijker zetten “

De hoofdwinnaars van de woensdagmarkt Deinze  

 • Jeanine De Vos – Deinze
 • Erik Sergeant – Deinze
 • Ines Vroman – Vinkt
 • Joachim Van De Ven – Tielt 
 • Luc Mortier – Deinze 

De hoofdwinnaars van de zaterdagmarkt Petegem 

 • Greta Bossuyt –Deinze 
 • Raphaëlla Destoop – Nokere

De hoofdwinnaar van de dinsdagmarkt Hansbeke 

 • Godelieve Vandemoortele – Hansbeke

De hoofdwinnaar van de vrijdagmarkt Nevele

 • Marc Wieme – Nevele

De hoofdwinnaar van de Boerenmarkt Landegem 

 • Johan Duchatelet – Lozer

Ook de Provincie Oost-Vlaanderen schonk waardevolle prijzen (een waardebon ten bedrage van 100 euro voor een etentje en een waardebon ten bedrage van 25 euro).

Twee Deinse markten vielen in de prijzen:

 • De dinsdagmarkt in Hansbeke met Lydia Sucaet – Hansbeke
 • De vrijdagmarkt in Nevele met Carine Poppe – Merendree

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...