Deinze zet zich in voor een rookvrije samenleving

Stad Deinze zet haar weg naar een ‘Gezonde Gemeente’ verder. Met meer dan tien andere lokale besturen onderschrijft Deinze het charter ‘Alliantie voor een Rookvrije Samenleving’. Zo engageert Deinze zich om werk te maken van een eerste rookvrije generatie, een eerste generatie kinderen en jongeren die niet in de verleiding komt om te beginnen roken en vrij van tabaksrook kan opgroeien. 

De charterondertekening is een initiatief van Logo Gezond+ vzw: “Als Lokaal Gezondheidsoverleg ondersteunen we de lokale besturen bij het uitwerken van hun gezondheidsbeleid”, vertelt Esther Moyson, regiomanager Schelde-Leie bij Logo Gezond+ vzw. “We willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren zo weinig mogelijk in contact komen met tabaksproducten en vragen dat rokers niet roken in het zicht of het bijzijn van kinderen en jongeren. Want zien roken wekt de indruk dat roken ‘normaal’ is. Kinderen en jongeren kopiëren gedrag, dus ‘zien roken, doet roken’. 

“Met de sportdienst willen we mee streven naar een rookvrije generatie. We willen mensen bewust maken voor de gevaren van (mee)roken. Zien roken kan onder andere kinderen en jongeren sterk beïnvloeden. ‘Rookvrij’ moet daarom de norm worden” zegt Sofie D’hondt, schepen bevoegd voor sport.

“Het streven naar een rookvrije samenleving helpt Deinze verder op weg naar een Gezonde Gemeente. Deinze zet zich al jaren in voor de campagnes van Kom Op tegen Kanker. Het plantjesweekend in september en de Dag tegen Kanker zijn acties die sterk worden gedragen door de stad. Het charter Rookvrije Samenleving zal deze acties nog meer kracht bij zetten. Het maakt onze stad verder bewust voor de gevaren en gevolgen van roken” zegt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn en gezondheidszorg.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...