Fotowandelzoektocht van 21 juni tot 6 november 

De dienst toerisme stippelde samen met vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens voor de zesde keer een fotowandelzoektocht uit. Ga op zoek naar 27 foto’s langsheen het parcours (4 km) in deelgemeente Nevele. Voor de kinderen is er ook een kinderzoektocht met 18 fotovragen. Deelnameformulieren met trajectbeschrijving zijn gratis te verkrijgen bij de dienst evenementen en toerisme in Leiespiegel (Brielstraat 2 in Deinze), aan het onthaal in het gemeentehuis Nevele of online op www.deinze.be/wandelzoektocht.  

De dienst toerisme stippelde samen met vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens voor de zesde maal een fotowandelzoektocht uit. Langs het parcours (4 km) in deelgemeente Nevele zijn er 27 foto’s terug te vinden met telkens een bijhorende vraag.

“In tegenstelling tot vorige edities is de zoektocht eenvoudiger”, zegt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme. “De foto’s staan in de volgorde van het af te leggen parcours en echte strikvragen zijn er niet. Een belangrijke tip: een enkelvoudige vraag kan een meervoudig antwoord hebben. Trekpleister op het parcours is de Poekebeek met een speciale stuw (Vertical Slot-visdoorgang), waardoor de vissen vanuit het kanaal naar de Poekebeek kunnen migreren naar paai-,  rust- en voedingsplaatsen. Voor de kinderen is er ook voor het eerst een kinderzoektocht voorzien met 18 fotovragen.” 

Er zijn mooie prijzen te winnen zoals een boottocht op een elektrische sloep voor tien personen op de Leie. De kinderen maken kans om een Monopolyspel van Deinze te winnen. 

“Voor wie een leuke dag wil doorbrengen in een rustig en mooi dorp met enkele leuke stopplaatsen is deze fotowandelzoektocht zeker een aanrader”, aldus nog Bruno Dhaenens. 
De zoektocht loopt van 21 juni tot 6 november. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst evenementen en toerisme, aan het onthaal in het gemeentehuis Nevele en op www.deinze.be/wandelzoektocht. Deelnemen is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...