Heemkundige kring boekt opnieuw record aantal leden

Met 720 leden vormt de heemkundige kring het Land van Nevele wellicht een van de grootste van Vlaanderen. Het record van vorig jaar (718) werd nu al verbroken dankzij de dames Carine Van Couter uit Merendree en Els Neirynck uit Aalter.

Begin dit jaar verraste de heemkundige kring haar leden met een gratis heruitgegeven roman van Cyriel Buysse. De Deinse Canteclaerstoet van 22 mei jl. nam enkele nieuwe thema’s op die werden gesuggereerd vanuit Het Land van Nevele.

Maar er zijn nog plannen in 2022. Op 7 oktober organiseert men een voorstelling van het ‘Gezin van Paemel’ in het Leietheater van Deinze. Het gaat om het authentieke verhaal in een hoogtechnologische setting door het theaterhuis SkaGen. Volgend jaar wil men de honderdste verjaardag van het overlijden van de Nevelse schrijfster Virginie Loveling onder meer herdenken met een pittig biertje: ‘Virginie’.

Lid worden van de heemkundige kring kan nog altijd door het storten van 20 euro op het rekeningnummer BE69 0013 9516 8578. Alles wordt opgestuurd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...