Vrijwilligerscafé Ten Dries, Verburght en Dennenhof: welkom!

Heb je af en toe een uurtje vrije tijd over? En zou je dat graag zinvol doorbrengen met fijne mensen? Dan is vrijwilligerswerk in Ten Dries, Verburght of manège Dennenhof misschien iets voor jou!

Het werd al door meerdere studies bewezen: “vrijwilligen” biedt niet alleen een meerwaarde voor de mensen voor wie je vrijwilligerswerk uitvoert, maar ook voor diegene die zelf de handen uit de mouwen steekt. Een uurtje vrije tijd besteden om iemand anders gelukkig te maken geeft je ook zelf een goed gevoel! Win-win toch?
Bovendien kun je in organisaties als Ten Dries (waar jongeren met een motorische beperking worden ondersteund), vzw Verburght (waar volwassenen met een motorische beperking dag- en woonondersteuning krijgen) en manège Dennenhof (waar ruiters met een beperking hippotherapie volgen) kennismaken met heel toffe mensen.

De drie organisaties bevinden zich in het groene hart van Landegem. We kunnen – uiteraard – rekenen op een team van professionelen om onze cliënten te verzorgen en te ondersteunen.
Maar om de kinderen, jongeren, volwassenen en ruiters met een beperking iets extra’s te bieden, doen we graag beroep op de enthousiaste steun van vrijwilligers.
Zij steken niet alleen letterlijk de handen uit de mouwen bij ’t bieden van praktische hulp, ze verruimen ook de leefwereld van onze cliënten!

Enkele voorbeelden. Een rolwagen duwen tijdens een deugddoende wandeling in de gezonde buitenlucht (en intussen samen babbelen en lachen) … Samen met enkele volwassenen en een begeleider een museum bezoeken en daarna op restaurant uitgebreid napraten … Ruiter en paard stappend in de piste begeleiden … In de klas individueel een handje helpen zodat iedereen kan deelnemen aan de kookles … Zo zijn er nog 1001 grote en kleine activiteiten waarbij vrijwilligers langskomen om het leven van onze cliënten extra glans te geven.

Nieuwsgierig geworden naar wie we zijn en wat we doen? Interesse om je misschien eens een uurtje te engageren?
Kom dan zeker naar ons eerste vrijwilligerscafé op donderdagavond 29/09, van 17u tot 19u in manège Dennenhof (Dennendreef 64, 9850 Landegem). We stellen er bij een drankje graag onze voorzieningen aan je voor. En we geven een woordje uitleg over de verschillende aspecten van onze vrijwilligerswerking (mogelijke activiteiten, vrijwilligersverzekering, mogelijkheid tot opleidingen). Daarna voorzien we voldoende tijd om al je vragen te beantwoorden.

Ben je er graag bij? Top!
Stuur dan een berichtje naar [email protected]. We zetten met plezier een stoel voor je klaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...