Seizoenskoken op de Zonnekouter en Talk about food in het Brielpaviljoen Deinze
Herfstkoken zonder kookboek
Het herfstkoken is altijd een van de gezelligste, met veel warme smaken.
Kom mee ontdekken hoe je een heel seizoen anders dan anders kan koken met pompoen, pastinaak, ui en witloof. We vullen de groenten aan met sinaas en peer, maar ook met ingrediënten uit de voorraadkast om tot een complete maaltijd te komen. Lieve Ferdinande is onze VELT- docente die ons perfect begeleid. Het wordt een bordje vol lekkers.
Waar: Biodynamische boerderij De Zonnekouter, Vossenholstraat 9, 9870 Zulte
Wanneer: zaterdag 15 okt van 9u30 tot 12u30
Prijs: €25 , maaltijd inbegrepen.
Inschrijven noodzakelijk via : [email protected] tot woensdag 12 okt
Let’s talk about food, baby
Duurzaam is intussen overal een hot item geworden. Voeding is een van de sleutels om duurzamer te leven.
In vele gezinnen is er wel iemand die geen vlees meer wil eten, of je vindt dat het gewoon wat minder vlees mag zijn. Maar hoe begin je daar nu aan? We zijn hier niet mee grootgebracht, dus het is wel even zoeken hoe het lekker en gezond kan. VELT-docente Lieve Ferdinande legt je oa de basis van een evenwichtige veggie/vegan maaltijd uit. We nemen enkele gezonde vleesvervangers onder de loep en we proeven hoe ze lekker smaken.
Waar: Brielpaviljoen, L. Matthyslaan 15, 9800 Deinze
Wanneer: Donderdagavond 20 okt om 19u30
Prijs: €15, proevertjes inbegrepen.
Inschrijven noodzakelijk via [email protected]