Het verhaal van ‘de Barge’ bij Arscene in Hansbeke

De heemkundige kring het Land van Nevele en het Hansbeekse cultuurhuis Arscene hebben de handen in elkaar geslagen voor een aperitieflezing op zondagvoormiddag 13 november 2022.  Kunstwetenschapster Sophie Huysman heeft zich namelijk verdiept in de aparte geschiedenis van de Barge en deelt graag haar kennis met ons.

Vandaag kan je opnieuw varen met de Barge. Niet enkel meer tussen Gent en Brugge, maar ook op andere ‘vaarten’. De nieuwe boot is echter een historische reconstructie van een vroegere beroemde Gentse Barge. Deze trekschuit voer van 1624 tot 1911 op de Brugse Vaart en passeerde dus eveneens door het Land van Nevele. Aan dit vaartuig zijn heel wat opvallende verhalen verbonden, want zelfs koningen en koninginnen lieten er zich graag mee vervoeren.

De lezing past in een reeks van drie op initiatief van het ‘Historisch Genootschap Meetjesland’.
Praktisch: zondag 13 november 2022 om 10:30 uur bij Arscene, Reibroekstraat 37a. de toegang is gratis

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...