Sinterklaasintocht in Deinze op 20 november

Op zondag 20 november doen Sinterklaas en zijn roetpieten hun intrede in onze stad! In de voormiddag zal Sinterklaas de kinderen van deelgemeente Astene bezoeken, ’s namiddags vaart hij het centrum Deinze binnen met zijn boot. Alle kinderen van Deinze en omstreken zijn vanaf 15.30 uur welkom op het Sint-Poppoplein om Sinterklaas en zijn roetpieten op te wachten langs de kade. Omstreeks 16 uur meert de Sint met zijn gevolg aan. Voor en na de aankomst aan het Sint-Poppoplein is in Leietheater het muziektheater The Peatles voorzien. Er zijn nog tickets beschikbaar op de website van www.leietheater.be

Sinterklaas Fietsstoet en meet and greet met Sinterklaas in Astene
Op zondag 20 november kunnen kinderen om 10 uur Sinterklaas en zijn roetpieten komen wakker schreeuwen aan zijn logeerplek in ’t Oud Sashuis aan Astene Sas. Hopelijk zijn de stemmetjes goed gesmeerd want Sinterklaas staat erom gekend graag lang en diep uit te slapen. 

Omstreeks 10.30 uur vertrekt een fietsstoet met Sinterklaas, Mega Mike en de roetpieten op gekke fietsen en tandems door het centrum van Astene. Het parcours loopt van Astene Sas via Hellestraat, Pontstraat, Vrouwenstraat, langs de fietssnelweg naar de Parijsestraat, Achterstraat, Pontstraat en Hellestraat terug naar Astene Sas. Sinterklaas en de roetpieten nemen langs het parcours ruim de tijd om de kinderen te begroeten en iets lekkers uit te delen. Kinderen en hun ouders kunnen met de fiets aansluiten bij deze stoet. Vanaf 11.15 uur zijn ze opnieuw welkom aan ’t Oud Sashuis waar een meet and greet met Sinterklaas en zijn roetpieten mogelijk is. Het voormiddagprogramma in Astene is een organisatie van het stadsbestuur Deinze in samenwerking met Actief Astene. Kinderen en ouders worden gevraagd zoveel mogelijk met de fiets naar ’t Oud Sashuis te komen. 

Aankomst van Sinterklaas met zijn boot aan het Sint-Poppoplein in Deinze

Vanaf 15.30 uur zijn alle kinderen van harte welkom op het Sint-Poppoplein voor de jaarlijkse bootintocht van Sinterklaas en zijn roetpieten. Sinterklaas zelf wordt rond 16 uur verwacht aan het Sint-Poppoplein. Publieksopwarmers en een dj zullen vanaf 15.30 uur het wachten aangenamer maken en zorgen voor een sfeervol Sinterklaasfeest op het Sint-Poppoplein tot 17 uur. Dit jaar zal er ook een tolk gebarentaal aanwezig zijn om live het gebeuren te tolken voor slechthorenden.

Muziektheater The Peatles

Om 14.30 uur en om 17.15 uur worden gezinnen in Leietheater verwend met het heerlijke muziektheater van The Peatles. Ook de Sint houdt van muziek! Daarom kwam hij op het idee om zijn coolste pieten zich te laten amuseren met muziekinstrumenten. En zo werd zijn lievelingsgroep The Peatles geboren! Deze knotsgekke bende roetgeveegde pieten komt Leietheater in vuur en vlam zetten met zijn interactieve show voor groot en klein.

Verwacht een originele mix van oude en nieuwe Sinterklaasliedjes afgewisseld met ludieke intermezzo’s.

Met een flinke dosis humor en tal van leuke dansjes wordt dit de perfecte familievoorstelling voor en na de intrede van de Sint in Deinze. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...