Brasserie Cavea opent in Leietheater

Op 15 december vanaf 17 u. opent brasserie Cavea de deuren in Leietheater. De naam verwijst naar de halve cirkelvormige tribunes in de klassieke Griekse en Romeinse theaters. Iedereen is er welkom van dinsdag tot zondag van 11.30 u. tot 23.30 u.

Vanaf 15 december is iedereen welkom in brasserie Cavea in Leietheater. De zaak wordt geleid door drie enthousiaste ondernemers: Bjorn Pevenage, Chris Sauquillo en Tommy Vandenborre, onder leiding van Bjorn. De Latijnse benaming Cavea verwijst naar de halve cirkelvormige tribunes in de klassieke Griekse en Romeinse theaters, waarbij het voor iedere toeschouwer mogelijk was om te genieten van het schouwspel. De link met de brasserie is dan ook niet ver te zoeken: iedere bezoeker zal er kunnen genieten en zal warm ontvangen worden.

“We willen een gezellige brasserie zijn waar de bezoekers van Leietheater kunnen genieten van een aperitief, koffie of digestief, al dan niet gepaard met kleine hapjes zoals tapas, fingerfood, …” stelt Chris Sauquillo. “Je hoeft uiteraard geen voorstelling in Leietheater bij te wonen om langs te komen in Cavea. We voorzien in samenwerking met lokale producenten een uitgebreid aanbod van streekbieren en dranken, die perfect te combineren zijn met het aanbod van kleinere gerechten zoals croques en toasts, pasta’s, salades, soep, enzoverder. Op woensdagavond serveren we huisgemaakte burgers. Kinderen vinden zeker hun gading in de uitgebreide kinderkaart. Ook liefhebbers van het zonnige terras en zoetebekken worden niet vergeten: zij worden verwend met ons aanbod van ijsjes, pannenkoeken, gebak en verwenborden. De Deinzenaar is meer dan welkom voor een lekkere eigenbereide lunch op de middag” vult Tommy Vandenborre aan. 

“We bekijken wat werkt en sturen bij volgens de behoeftes van de bezoekers. Verder willen we diverse activiteiten en thema-avonden organiseren in de brasserie, denk maar aan tapas/wijnavonden, culinaire events, … . Cavea is gesloten op maandag. Van dinsdag tot zondag zijn we geopend van 11.30 tot 23.30 u. Iedereen is welkom op onze openingsreceptie op 15 december, van 17 tot 19 u.” zegt Bjorn Pevenage.

“Vlamingen zijn Bourgondiërs. Mensen willen voor de theatervoorstelling een hapje eten met vrienden of na de voorstelling de emoties doorspoelen en napraten bij een frisse pint. De uitbaters van Cavea maken dat terug mogelijk in ons Leietheater, en de Deinzenaar zal dat smaken. Een sterke uitbating zal zowel het theater als de horeca in de stad versterken” klinkt het bij schepen van cultuur Rutger De Reu. 

“De architectuur van Leietheater gaf de brasserie de mooiste plek. Ze biedt enorm veel mogelijkheden. Het is bijzonder jammer dat het coronavirus het de eerste uitbater lastig maakte. Maar ik denk dat we met enkele West-Vlaamse ondernemers ook nieuw publiek naar onze mooie stad kunnen lokken. We bedanken Bart en zijn team, en wensen de nieuwe uitbaters meteen ook alle succes toe” besluit burgemeester Jan Vermeulen.

Info: www.brasseriecavea.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...