Diploma-uitreiking fietslessen voor volwassenen

Voor de tweede keer organiseerde de Fietsschool van Deinze fietslessen voor volwassenen. Tijdens tien lessen leren volwassenen niet alleen hun evenwicht bewaren, maar ook hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven. De lessen worden gegeven op de parking achter het RAC-gebouw waar ook de fietsbibliotheek ‘Op Wielekes’ gehuisvest is.

“Als je regelmatig fietst, sta je er niet altijd bij stil hoe belangrijk dat vervoersmiddel is voor je zelfredzaamheid”, weet Joost Vermeersch, initiatiefnemer van de Fietsschool. “Volwassenen die leren fietsen, nemen makkelijker deel aan het sociaal leven, moeten minder hulp van anderen inschakelen en maken meer kans op tewerkstelling. Het is een moedige stap om het te leren op latere leeftijd, de voldoening als het lukt is dan ook bijzonder groot.” 

Er waren dertien deelnemers ingeschreven voor deze reeks, waarvan er twaalf meerdere keren zijn gekomen. Acht kunnen reeds goed fietsen, waarvan er zeker vijf de sprong om in de stad te fietsen hebben gewaagd. Zij mochten hun fietsdiploma ontvangen uit handen van de burgemeester. 

“We organiseren later nog reeksen”, zegt Joost Vermeersch. “De bedoeling is om de lessen tweemaal per jaar te organiseren.”

Lessen fietsherstel en fietskeuken

Bij de Fietsschool kunnen volwassenen ook terecht voor een cursus fietsherstel. De cursus omvat acht lessen, om de 14 dagen op donderdagavond van 12 januari tot 25 mei. Lesgever is gediplomeerd fietsenhersteller Dimitri Ornelis van fietskoerierdienst ViaVelo. Afwisselend met de lessen wordt op de andere donderdagavond een fietskeuken georganiseerd waar je met materiaal van de Fietsschool aan je eigen fiets of aan de fietsjes van Op Wielekes kan sleutelen. Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van Gezinsbond Deinze: https://deinze.gezinsbond.be/activiteiten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...