Eerste afleveringen van nieuwe één-reeks ‘1985’ van Wouter Bouvijn op groot scherm in Leietheater in aanwezigheid van cast

In het voorjaar van 2023 gaat de nieuwe reeks 1985 van Deinzenaar Wouter Bouvijn van start op Eén. Op zondag 22 januari om 19 u. heeft het Leietheaterpubliek de kans om de eerste twee afleveringen op groot scherm te zien. Na de vertoning volgt een interview met regisseur Wouter Bouvijn en een aantal acteurs, namelijk Tom Vermeir, Titus De Voogdt, Mona Mina Leon en Aimé Claeys.  

“Wouter Bouvijn regisseerde eerder de succesvolle reeksen De Twaalf en Red Light, waarmee hij meerdere prijzen won. Het wordt een bijzondere avond om de nieuwe reeks in primeur te tonen in zijn thuisstad” zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. Tickets voor die avond zijn reeds online te koop of aan de ticketbalie van Leietheater. Filmkaarten kunnen ook gebruikt worden voor deze avond.  

Over de reeks 1985 

Jeugdvrienden Marc en Franky starten hun carrière bij de Rijkswacht, het elitekorps van de Belgische politie. Het korps verkeert in crisis nadat majoor Vernaillen een drugshandel binnen de Rijkswacht aan het licht brengt. Marc belandt middenin de interne strubbelingen van het korps terwijl Franky opvalt door zijn bewijsdrang. Franky’s zus Vicky studeert rechten aan de VUB, aan de overkant van de Rijkswachtkazerne. Zij is een populaire radio DJ en geniet met volle teugen van haar vrijheid als studente. Tot Franky’s verslagenheid weigert ze alle contact met hem en Marc, omdat ze niet welkom zijn op de universiteitscampus. Intussen komt Franky in contact met Madani Bouhouche, een officier die er niet verlegen om zit de regels te negeren. Het drugsschandaal binnen de Rijkswacht en het ontslag van enkele dubieuze rijkswachters markeert de start van een reeks criminele en gewelddadige gebeurtenissen waardoor de jaren ’80 tot de meest bloedige periode van het naoorlogse België behoren, met als rode draad een reeks overvallen die men toeschrijft aan de beruchte Bende van Nijvel. Gebaseerd op waargebeurde feiten. 

Filmwerking Leietheater zit in de lift 

Sinds de start van Leietheater kwamen bijna 20.000 mensen genieten van de film. Sinds de heropening van de filmzaal begin oktober werden reeds 5.600 filmtickets verkocht, dat is goed voor meer dan één vierde van het totaal aantal tickets in diezelfde periode. Er zijn een aantal populaire Belgische filmtitels die mee zorgen voor het succes. Zowel Close, Rebel, Zillion als de natuurdocumentaire Onze Natuur zorgden al voor uitverkochte zalen. Een aantal van die films zijn nog een keer te zien in 2023. Er staan nog een aantal andere kleppers te wachten om op het grote scherm vertoond te worden, zoals de volgende Belgische topfilm De acht bergen (Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch). Van deze laatste wordt er een extra filmvertoning voorzien op dinsdag 28 februari. Daarnaast zijn volgende films ook niet te missen: het verrassende kostuumdrama Corsage, de thriller met Harry Styles Don’t worry darling, de romantische horrorfilm Bones and all, de gerestaureerde klassieker Mulholland Drive en de feelgood komedie Good luck to you, Leo Grande, … Het volledige filmprogramma vind je op www.leietheater.be/films 

Filmkaarten 

Bijna de helft van het filmpubliek maakt gebruik van de filmkaart, het voordeligste tarief om naar de film te komen. Wie regelmatig naar de film komt, koopt beter een filmkaart van 50 euro. Daarmee kan de filmliefhebber acht keer naar de film. Het voordeel aan de filmkaart is dat deze niet naamsgebonden is en deze gebruikt kan worden met meerdere personen tegelijk. Bovendien is het een ideaal last minute geschenk voor onder de kerstboom!  

Praktisch

www.leietheater.be  Tickets 1985 (incl. drankje): € 9 / € 7 (-26 jaar) / filmkaart  
Tickets online verkrijgbaar www.leietheater.be/1985  of aan de ticketbalie van Leietheater, Brielstraat 8, 9800 Deinze, open van dinsdag tot en met vrijdag van 14 u. tot 16 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...