Heemkundige kring boekte al 500 leden

Het Land van Nevele met zijn dertien deelgemeenten heeft een zekere identiteit. Het gebied werd eeuwenlang bestuurd vanuit het stadje Nevele en het kasteel van Ooidonk. De gelijknamige heemkundige kring geeft een streektijdschrift uit, dat vier maal per jaar verschijnt en wordt verstuurd aan de leden. Voor volgend jaar registreerde zich onlangs de 500ste abonnee. 

Binnenkort pakt de heemkundige kring uit met een eigen bier ‘Virginie’. Men wil op die manier de Nevels/Gentse schrijfster Virginie Loveling voor het voetlicht plaatsen die in 2023 honderd jaar geleden overleed. ‘Het wordt een pittig biertje voor een pittige dame’ liet voorzitter Stefaan De Groote weten. Zij kan worden beschouwd als de eerste succesvolle Vlaamse schrijfster en is een tante van Cyriel Buysse. Haar werk behoort nog steeds tot de Vlaamse literaire canon.

Lid worden van de heemkundige kring kan door het storten van 20 euro op het rekeningnummer  BE69 0013 9516 8578. Alles wordt opgestuurd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...