Leg een Leietheaterpuzzel onder de kerstboom!

Leietheater trekt sinds zijn opening resoluut de kaart van de kinderen en het hele gezin. Een bezoekje hoeft voortaan niet meer te eindigen bij het einde van een voorstelling, want voortaan puzzel je thuis Leietheater in elkaar!  

Illustratrice Suzan T’Hooft maakte vorig jaar een prachtige tekening van Leietheater. “De illustratie geeft op een speelse manier een gedetailleerde weergave van Leietheater en spreekt bij alle kinderen tot de verbeelding. Daarom beslisten Leietheater en dienst Evenementen en Toerisme om er een puzzel van te maken. Een ideaal geschenk om onder de kerstboom te leggen voor de (klein)kinderen”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. 

Suzan T’Hooft uit Merendree studeerde aan KASK in Gent en maakte eerder al kinderboeken zoals Kamiel de Kameel en De armen van mijn oma (samen met Siska Goeminne). Suzan neemt de lezer(tje)s mee in een kleurrijke fantasiewereld met veel grappige dieren. De tekening van Leietheater is – net als haar andere tekeningen – doorspekt met grappige details, die de nieuwsgierigheid van kinderen (en volwassenen) blijven prikkelen. Iedere keer dat je de illustratie bekijkt ontdek je wel een nieuw grappig dier. Van deze prent werd een reuzegrote kleurplaat gemaakt die wordt gebruikt bij elke familieactiviteit in Leietheater, zoals de familievoorstellingen op de laatste zondag van de maand. De illustratie werd opgeknipt in verschillende delen, waardoor de kinderen als het ware meewerken aan een groot levend schilderij dat steeds verandert als er een nieuwe ingekleurde tekening bij gehangen wordt.  

De puzzel kost 10 euro en bestaat uit 100 stukjes. De puzzel is te koop bij Leietheater en dienst Evenementen en Toerisme en dit weekend ook op de kerstmarkt bij het kerstkraampje van de dienst Evenementen en Toerisme.  

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...