Muziek- en kunstenfestival DWARS

Op zaterdag 4 maart slaan acht Deinse organisatoren en kunstenaars de handen in elkaar voor een unieke samenwerking. Deze acht curatoren nemen Leietheater over om jou de meest beklijvende cultuurervaring te bezorgen. Een throwback naar de hoogdagen van de Brielpoort of liever even pauzeren bij ambientmuziek, na het aanschouwen van een speciaal voor deze avond gemaakt kunstwerk? Herbeleef de authentieke Clues-sfeer of laat je verrassen door de digitale spiegel die je zal worden voorgehouden. Het kan allemaal op zaterdag 4 maart in Leietheater. 

“Deinze telt vele spelers in het culturele veld. Het unieke van dit indoorfestival schuilt in het feit dat verschillende van deze spelers voor de eerste keer in hun bestaan de krachten bundelen om zo een mooie staalkaart te bieden van al het moois dat onze stad in huis heeft. Mooi ook om te zien hoe deze organisatoren – die elkaar voordien niet altijd even goed of slechts zijdelings kenden – de handen in elkaar slaan en ook nog van elkaar kunnen leren. Wie weet ontstaan er ook vruchtbare samenwerkingen in de toekomst tussen deze curatoren? Het publiek zal trouwens in ruimtes terecht komen die normaal niet worden opengesteld voor externen, wat zeker een leuke bonus is voor bezoekers van dit evenement” vertelt schepen van cultuur Rutger De Reu.

Met slechts één ticket betreed je een eigenzinnig universum van muziek, absurditeit, film en (ver)beeldende kunst, made in Deinze. Verwacht je in elk geval aan een hele avond vol muzikale en beeldende verrassingen in alle krochten en uithoeken van Leietheater. 

Kunstinitiatief Platvvorm zorgt voor De Verbinding & De Ontvangst, (ver)beeldende kunst tussen de verschillende ruimten en leidt je doorheen de wirwar van dit indoorfestival.

Concertorganisator Miracle vzw tovert de kleine zaal van Leietheater om tot een mini-Brielpoort, inclusief de sfeer en de muziek van de hoogdagen van deze concertzaal! Wulder, de gekende Deinse coverband, brengt covers van de meest spraakmakende bands die ooit in de Brielpoort optraden.

Cultuurvereniging Cultuursmakers zorgt voor een warm, experimenteel nest vol ambient synth music. Op de randen tussen aerodynamiek en serendipisme (gave om door toeval te ontdekken) zullen grafismen en videobeelden botsen met een klankenwoud van elektronica.

Lukas Gevaert (filmmaker, student RITCS) stelt de doordringende blik van realiteit en illusie in vraag. Kijken en bekeken worden door het medium video.

Arscene vzw (vrijwilligersorganisatie die een podium biedt voor concerten, theater, …) nodigt drie muzikanten uit voor een trialoog in een schaduwzijde van Leietheater. Een warme wind raakt gevoelige snaren. Kleppen strijken trapsgewijs neer. Een stem verovert … Wie betovert …?

Justine Demarey (filmmaker/fotograaf) toont Putting the pieces together, waarbij we je uitnodigen in een ruimte waar de nutteloosheid centraal staat. Maar kunnen we het ons nog wel veroorloven om ons te nestelen in dit zinloze bestaan?

Kraft collective palmt de theaterzaal in met een ambitieuze mix van luistermuziek en beeldende kunst. Een plaats om tot rust te komen, hand in hand met een ter plaatse gecreëerd werk van Ward Foulon dat onderzoekt hoe het architecturale eindresultaat van Leietheater met zijn invloeden van Emile Claus en Juliaan Lampens inspiratie kan bieden voor nieuw beeldend werk.

Concertorganisator Clues vzw sluit het festival af met dansmuziek onder leiding van Clues-legende en (inter)nationaal bekende dj Red D. Naar verluidt zal ook Kris Klooz zelf zijn steentje bijdragen, 100% Clues-sfeer verzekerd dus!

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 4 maart om 20 uur
Waar? Diverse locaties in Leietheater, Brielstraat 8, Deinze
Prijs? 16 euro

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...