Buysse prijzen voor verdienstelijke Deinzenaars

Op de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van GroenRood werden naar jaarlijkse gewoonte de Buysse prijzen uitgereikt. Met de uitreiking van deze prijzen willen ze elk jaar enkele verdienstelijke Deinzenaren en hun engagement in de kijker zetten.

Groen nationaal co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout: ‘Cyriel Buysse was in zijn tijd een gevierd schrijver en wordt nu nog steeds terecht hoog geprezen. Met deze prijs willen we stadsgenoten in de kijker zetten die het verschil maken op cultureel vlak. Wouter Bouvijn is al een tijdje heel sterk bezig. Met onder andere zijn gelauwerde reeksen De Twaalf en Red Light schitterde hij reeds,nu krijgt hij alle lof met zijn nieuwste reeks 1985.’

Hadewych Claus, mandataris GroenRood:’ De Lucien Buysse prijs gaat naar mensen die volharden in een niet zo eenvoudige opdracht. Lucien Buysse was voor de Tweede Wereldoorlog wielrenner en won onder meer de langste Ronde Van Frankrijk ooit, na een heroïsche ontsnapping. We zetten hier graag mensen in de bloemetjes die zoals Lucien getuigen van ongelofelijk doorzettingsvermogen en volharding. Dimitri Ornelis voldoet aan al deze vereisten. Met zijn fietskoerier bedrijf Via Velo gaat hij bewust nieuwe paden op. Anders aan economie doen kan een zegen zijn voor onze ecologie bewijst hij dag in dag uit.’

Ook op de laureaat van de Alice Buysse prijs is Annick Verstraete heel trots. ‘Alice Buysse was onderneemster maar ook een feministe en een gerespecteerde dierenrechtenactiviste. Met deze prijs willen we vrouwen belonen die zich uitzonderlijk verdienstelijk maakten. We zijn heel blij dat we deze prijs dit jaar aan Vyeronika Khodokovska mogen geven. De verdienste van deze Oekraïense vertaalster, die al een tijdje in Deinze, woont voor haar landgenoten is enorm. Ze bewijst dat gewone burgers het verschil kunnen maken in deze opvangcrisis.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...