Nieuwe Blob-gezinszoektocht in De Brielmeersen

Toerisme Leiestreek vzw maakte in samenwerking met Stad Deinze een nieuwe Blob-gezinsspeurtocht (4 km) in De Brielmeersen. Het is de 16de Blob-gezinszoektocht in de Leiestreek, de eerste in Oost-Vlaanderen. Het figuurtje Blob gaat samen met de ooievaar Kamiel op pad. Onderweg ontdekken gezinnen met kinderen samen met Blob en Kamiel heel wat leuke weetjes, kunnen ze tal van opdrachten uitvoeren en hun eigen Blob-figuurtje maken met vondsten uit de natuur. De gratis folder is te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van Deinze of op www.toerisme-leiestreek.be/blob.

Op avontuur met Blob in De Brielmeersen in Deinze is de 16de Blob-gezinszoektocht in de Leiestreek, de eerste op Oost-Vlaamse bodem. 

“We zijn vereerd om als eerste Oost-Vlaamse stad de Blob-gezinszoektocht te mogen verwelkomen,” zegt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme en ondervoorzitter van Toerisme Leiestreek vzw. “Deze leuke speurtocht is een extra aantrekkingsfactor om Deinze te bezoeken met je gezin, grootouders of vrienden.”

“Iedere Blob-gezinszoektocht heeft een inhoudelijke link met de locatie waar deze plaatsvindt. Zo leren kinderen en ouders in dit geval bij over Deinze en De Brielmeersen, al speurend en spelend,” aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek vzw. “Het is dan ook geen toeval dat Blobs kameraadje een ooievaar is, want deze vogels zijn thuis in De Brielmeersen. Ze leren ook het verschil tussen ooievaars en reigers en ontdekken nog andere dieren dankzij de Dierenzoektocht. Verder ontdekken kinderen via een kronkelende wandeling met spelletjes onderweg ook nog een mysterieuze rots, een grote toren, een uitkijkplatform en meer!” 

Praktisch

Startpunt: Brielpaviljoen, Lucien Matthyslaan 15, 9800 Deinze

Afstand: 4 km 

Buggy- en rolstoeltoegankelijk
De gratis folder met de wandelroute en alle spelletjes is verkrijgbaar bij de dienst Evenementen en Toerisme in Deinze en op www.toerisme-leiestreek.be/blob.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...