KMO’s in Deinze besparen energie met energiecoach

KMO’s in Deinze kunnen vanaf maart beroep doen op een energie-expert die hen via een traject op maat inzicht geeft in nuttige energiebesparende maatregelen. Stad Deinze doet hiervoor beroep op Veneco en Zero Emission Solutions. 

KMO’s in Deinze besparen energie met energiecoach 

In maart lanceert Veneco in samenwerking met stad Deinze en Zero Emission Solutions een traject voor energiecoaching op maat. Ondernemers met een KMO-nummer kunnen hieraan deelnemen en zo op energie besparen. “Met dit aanbod willen Veneco en Stad Deinze ondernemers een handje toesteken in hun zoektocht naar haalbare en nuttige energiebesparingsmaatregelen” vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Ondernemers die zich aanmelden op www.veneco.be/nl/streekontwikkeling/energiecoaching krijgen bezoek van een deskundige energiecoach. Na een verkennend gesprek voert de coach een energieaudit uit en giet hij of zij alle waardevolle aanbevelingen in een helder en haalbaar stappenplan op maat van het bedrijf. Dit stappenplan wordt uitgebreid besproken en toegelicht, zodat de ondernemer de juiste keuzes kan maken om bepaalde maatregelen uit te voeren. 

Deelnemen?

De kostprijs van het traject is afhankelijk van de grootte van de energievraag van het bedrijf. Op de website van Veneco kunnen ondernemers een vrijblijvende offerte opvragen. De energiecoaching komt in aanmerking voor steun van Vlaio via de KMO-portefeuille. Daarbovenop wordt er voor de eerste 25 KMO’s tijdelijk nog een extra subsidie van 1.000 euro voorzien. In ruil vragen we een engagement om de meest rendabele maatregelen uit te voeren. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Alle info over het traject, digitale infosessies en vrijblijvende offertes vind je via www.veneco.be/nl/streekontwikkeling/energiecoaching of via [email protected]

Info

Dienst Lokale Economie
Brielstraat 2
9800 Deinze09 381 95 00
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...