Deinze slaat de handen in elkaar met Vive le Vélo!

Deinze wordt de tweede Vive le Vélo stad in Vlaanderen! Vanaf 3 juni kan je gratis genieten van vier unieke fietsroutes in de streek. De routes starten aan fietscafé Het Groot Verzet ter hoogte van dienstencentrum Leiespiegel. Er zijn routes van 27, 68, 110 en 167 kilometer lang, op maat van elke fietser dus.

Deinze wordt de tweede Vive le Vélo stad in Vlaanderen. Ontdek vanaf fietsbeurs Velodromen vier unieke Oost-Vlaamse Vive le Vélo-fietsroutes, doordrenkt met het DNA van het gelijknamige televisieprogramma. Karl Vannieuwkerke – sinds jaar en dag het gezicht van het populaire programma – neemt je mee op de spreekwoordelijke bagagedrager. Via QR-codes langs de routes krijg je informatieve filmpjes over de streek en de rijke wielergeschiedenis van Deinze te zien. De routes zijn 27, 68, 101 en 167 kilometer lang, er is dus een route op maat van elke fietser.

De route van 27 km is een familiefietstocht die de highlights in Deinze bevat. De route van 67 kilometer omvat Deinze, Het Land Van Nevele. De route van 101 km is gericht op wielertoeristen en omvat  passages in o.a. Gent, Melle, Gavere, De Pinte en Sint-Martens-Latem. De route van 167 km is ook gericht op wielertoeristen en omvat passages in o.a. Gavere, Zwalm, Kluisbergen en Kruisem. 
Benieuwd? Op zaterdag 3 juni geeft Karl Vannieuwkerke tijdens de fietsbeurs Velodromen het startschot en kan je gratis de familieroute van 27 kilometer inrijden onder begeleiding. Je hoeft hiervoor geen toegangsticket aan te kopen voor Velodromen, maar je moet wel jouw plaats reserveren. Er zijn verschillende tijdsloten, vooraf inschrijven via www.velodromen.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...