Opening kinderdagverblijf (D)ons nestje

Op dinsdag 2 mei is het kinderdagverblijf (D)ons nestje geopend. Het kinderdagverblijf biedt plaats aan 18 kinderen van 0 tot 3 jaar en bevindt zich op de site van het Woonzorgcentrum Karel Picqué in Donzapark 1 te Deinze. 

Op 2 mei opende het stedelijk kinderdagverblijf (D)ons nestje de deuren voor 18 kindjes tussen 0 en 3 jaar. Het kinderdagverblijf is vergund door Kind en Gezin en wordt uitgebaat door dienst kinderopvang van het stadsbestuur van Deinze.

Deinze is een kindvriendelijke stad. Dagelijks wordt voor ongeveer 1.200 kinderen tussen 0 en 12 jaar opvang georganiseerd. Kinderopvang is dan ook een belangrijk beleidsitem voor het stadsbestuur. “We zijn daarom ook blij dat we deze extra opvangplaatsen kunnen creëren. Net als in de rest van Vlaanderen is er immers een tekort aan opvang en is elk bijkomend plekje belangrijk”, vertelt schepen Trees Van Hove.

De kinderen worden door een enthousiast en geëngageerd team opgevangen. Zij stonden alvast te popelen om de 18 kinderen tussen 0 en 3 jaar te verwelkomen. Voor de zorg en opvang van de kinderen wierf het stadsbestuur vier nieuwe kinderbegeleiders aan. Zij zullen de kinderen in de watten leggen en samen met de ouders zorgen voor een leuke en leerrijke start in het leven. De kinderbegeleiders bieden de kinderen een plaats waar geborgenheid en warmte centraal staan. Ook de naam (D)ons nestje, dat de bewoners van het woonzorgcentrum Karel Picqué bedachten, behelst deze visie. Het (D)ons nestje wil immers een gezellige plek zijn waar ouders en kinderen zich thuis voelen. De kinderbegeleiders willen een knus nestje creëren in Donzapark, waar de naam ook naar refereert.

“Deze bijzondere locatie biedt ook heel veel kansen. De baby’s en peuters worden namelijk opgevangen in een gerenoveerde vleugel van Woonzorgcentrum Karel Picqué. Dat zorgt voor een extra dimensie voor beide generaties. De senioren kunnen dagelijks genieten van spelende kinderen, en de kinderen genieten van de extra aandacht van de bewoners van het woonzorgcentrum” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren en woonzorg.

(D) ons nestje vangt elke werkdag 18 kinderen op tussen 6.45 en 19.45 uur. Dat zijn erg flexibele openingsuren waarmee de dienstverlening naar de ouders aanzienlijk toeneemt. Voor de personeelsleden van het woonzorgcentrum is dit alvast een zeer grote meerwaarde. De ouders zullen voor de opvang van hun kindje een dagtarief betalen dat inkomensgerelateerd is. Hierdoor schept het kinderdagverblijf de mogelijkheid voor een grote diversiteit en is opvang er voor iedereen haalbaar. 

De kinderen en de ouders voelen zich alvast goed in de heerlijke, ruime en lichte ruimte die voor hen werd gecreëerd. De inrichting en de aankleding zal nog groeien. Dienst Kinderopvang vindt het immers belangrijk om participatief te werken en wil kinderen, ouders en de kinderbegeleiders ook inspraak geven om de verdere inrichting mee vorm te geven.

De feestelijke opening zal plaatsvinden in september. Dat zal een dubbel feest worden want dan zullen de nieuwe serviceflats ook geopend worden. 

De kinderen zullen dit feest niet afwachten en kunnen alvast knallen in het kinderdagverblijf.

Info

(D)ons nestje, Donzapark 1, 9800 Deinze

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...