Leefschool Klavertje4 opent buitenklas in Nevele

Als school met veel groen en dieren, was het al een evidentie om regelmatig de klasdeuren open te gooien en lessen naar buiten te verplaatsen. De coronaperiode zette hen ook aan dit nog meer te doen. Alleen ontbrak de infrastructuur om dit verder uit te bouwen op een comfortabel en didactisch verantwoorde manier.

Er werd gedroomd van een echte buitenklas die letterlijk tussen de bomen staat en tegelijkertijd verschillende organisatievormen mogelijk maakt voor alle leeftijden in de basisschool. Met ouders en leerkrachten staken ze de koppen bij elkaar, tekenden een plan, organiseerden opbrengsacties en staken de handen uit de mouwen.

We gingen voor een duurzaam en degelijke uitwerking. Het is immers geen bevlieging, maar een deel van onze identiteit ‘leer & leef – binnen & buiten’. Mede door de steun van CERAcoop die €2000 schonken, is de buitenklas een feit.

Tijdens het schoolfeest op zondag 7 mei 2023 om 14u wordt onze buitenklas feestelijk geopend. Maar gans het jaar is deze te bezoeken. De kinderen en leerkrachten kunnen immers heel wat vertellen over wat buitenles krijgen/geven met hen doet.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...