Samen ontbijten aan de langste tafel op zondag 11 juni!

Op zondag 11 juni (Vaderdag) is iedereen welkom op het ontbijtfestival op de Markt in Deinze van 9 tot 16 uur. Het festival wil mensen samen laten ontbijten maar ook het Belgisch record van langste ontbijttafel verbreken. Bestel jouw ontbijtbox voor twee personen op www.ontbijtfestival.be

“Samen ontbijten maakt mensen gelukkiger. Dat blijkt uit een studie die jaarlijks uitgevoerd wordt door Oxford Economics en het Britse National Centre for Social Research. Bovendien is het de laatste jaren een trend dat mensen eerder een lekker ontbijt als feestmaal verkiezen in plaats van een uitgebreid diner” vertelt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie. 

“Daarom beslisten ondernemers Arthur Verhegge, Florian Heyerick en Chris Verghote om in samenwerking met Deinze Winkelstad vzw en Stad Deinze een Ontbijtfestival te organiseren op Vaderdag op zondag 11 juni van 9 tot 16 uur” vult Hans D’Hulster, voorzitter van Deinze Winkelstad vzw aan. “Iedereen is welkom om samen met vrienden, familie en buren te komen ontbijten op de Markt waar ook animatie, live bands, DJ, springkastelen en extra food- en drinkstandjes van Deinse handelaars, … voor de nodige sfeer en gezelligheid zullen zorgen.”

Belgisch record langste ontbijttafel
De organisatoren willen niet alleen mensen samen laten ontbijten, maar ook het Belgisch record van langste ontbijttafel verbreken! Dit record (480 meter) staat sinds 2019 op naam van de gemeente Ukkel.

De Deinse organisatoren streven naar een nieuw record: een ontbijttafel van maar liefst 500 meter of 250 tafels! 

Wil je het Belgisch record van de langste ontbijttafel mee helpen verbreken, wees dan zeker aanwezig op 11 juni om 10 uur op het persmoment waarop het nieuwe record wordt voorgesteld.

Praktisch
Het festival biedt verschillende ontbijtbox formules aan voor twee personen zoals normale ontbijtboxen, VIP deluxe boxen en ontbijtboxen met stand-up paddle board. De prijzen verschillen, maar vanaf 40 euro krijg je al een rijkelijk gevulde ontbijtbox voor twee personen.

Wil je erbij zijn? Bestel jouw ontbijtbox vooraf op www.ontbijtfestival.be. De dag zelf kan je vanaf 9 uur de box(en) afhalen op de Markt 21 aan het oud stadhuis. Daarna kan je gezellig aanschuiven aan de langste tafel om samen te ontbijten.

Met dank aan onze partners: Skylux, AD Delhaize Deinze, De Koninklijke Brood en Banket Bakkersbond Deinze, Dossche Mills, BNP Paribas Fortis Deinze, Weba, Radio Tequila, De Zondag, Nougat Vital, Koffie De Draak, Buysse Bier, Liebaert & Canarus.

Met bijzondere dank aan de deelnemende Deinse handelaars: 

Belcoprint, FoodBart, IB Event, Hola Vinos, Sweet Cakes, Bar Flo, Team Adventure, De Korenbloem, Vue Fotografie, Farm, Kreem en Tapafina.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...