Sportbeurs voor lagere scholen

Op vrijdag 2 juni organiseert de dienst Sport en Recreatie in samenwerking met de stedelijke sportraad voor de 24ste maal de sportbeurs voor lagere scholen in sportcomplex Palaestra.

Doe-aan-sportbeurs in Palaestra

“De sportbeurs is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte doe-aan-sport-beurs, waarbij niet minder dan 20 Deinse sportclubs zorgen voor praktische activiteiten. De bedoeling is om jongeren warm te maken om te sporten en hen kennis te laten maken met de verschillende Deinse sportclubs”, zegt Sofie D’hondt, schepen van sport. De beurs vindt plaats op vrijdag 2 juni in en rond het sportcomplex Palaestra en is toegankelijk voor alle lagere scholen (tweede tot en met zesde leerjaar) van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Alle Deinse scholen en de scholen buiten Deinze die wekelijks gebruik maken van de stedelijke sportinfrastructuur werden aangeschreven en uitgenodigd. Er zijn intussen 21 lagere scholen ingeschreven, samen goed voor 1869 leerlingen! De activiteiten vinden plaats in de sporthal, het zwembad, de turnhal en op de buitenterreinen. 

Deelnemende clubs

De 20 deelnemende clubs zijn: Atletiekclub Deinze, Badmintonclub Astene, Deinse Kajak Club vzw, Deinze Karate Club SKOVS, Judoclub Kiawazu Deinze, Judoclub Nevele, KFC Sparta Petegem, KMSK Deinze, Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan Deinze, Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Merendree, Koninklijke Veloclub Deinze, LDP Donza, RSC The Handles, Sportac ’86 Deinze, Tennisclub De Witte Kaproenen, TTC Deinze, Tri@de Triatlonteam Deinze, VBK Sferos, VC Cosmos Wontergem en Windsurfing Deinze.

Extra activiteiten

De sportdienst organiseert onder leiding van redders en toezichters een hindernissenparcours (watertrack). Verder wordt er een mountainbikeparcours, een opblaasbare survivalrun en een gocartparcours voorzien. 

Alle leerlingen ontvangen een deelnamekaart en moeten proberen aan zoveel mogelijk sportactiviteiten deel te nemen. Leerlingen met de meeste deelnamestempels komen in aanmerking voor een prijs.

De doe-aan-sport-beurs kan plaatsvinden dankzij de steun van Bakkerij Willy Deinze, Perfecta Deinze, Radio Tequila en Versele-Laga.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...