Groeipunt geeft voortaan Nederlandse les in het RAC-gebouw

De lessen Nederlands voor anderstaligen in Deinze worden voortaan gegeven op de tweede verdieping van het RAC-gebouw. CVO Groeipunt en het stadsbestuur van Deinze werken daarvoor samen.

Het Centrum voor volwassenonderwijs Groeipunt staat in Deinze in voor de lessen Nederlands voor anderstaligen. Tot vorig schooljaar gebeurde dat op verschillende locaties: in Brielpunt, KADE, De Pulle en
’s avonds in het Erasmusatheneum. “Die verspreiding was niet praktisch voor onze leerkrachten en onduidelijk voor de cursisten”, stelt gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor onderwijs. “Daarenboven kampten we met een plaatsgebrek waardoor we niet iedereen die Nederlands wou volgen, konden helpen.”

Burgemeester Jan Vermeulen vult aan: “Onze Technische dienst bouwde de kleine kantoorruimtes op de tweede verdieping om tot acht volwaardige klaslokalen, waaronder één computerlokaal. Op die manier kan iedereen Nederlandse les volgen, in verschillende niveaus van beginner tot gevorderde.” Naast de leslokalen is voorzien in een berging, secretariaat, leraarskamer en kitchenette. 

“Nederlands leren als anderstalige is bijzonder belangrijk”, weet schepen Trees Van Hove, bevoegd voor onderwijs. “Het verhoogt zelfredzaamheid, sociale inclusie en kansen op de arbeidsmarkt. Het is niet meer dan logisch dat we ervoor zorgen dat iedereen die Nederlands wil leren, daar ook de kans toe krijgt.”. 

Naar schatting 300 cursisten zullen dit jaar Nederlands volgen in het RAC.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...