Bio-ecomarkt 2023 

Op zondag 17 september van 12u tot 18u organiseert Groen-Deinze haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op het Sint-Poppoplein, naast de Markt te Deinze. Je kan je informeren, het gezicht zien achter het product, de gezelligheidopsnuiven en genieten van een heerlijk Bio-café langs de leie. 

Eddy Donné: “Door naar de Bio-ecomarkt te komen kan je kennis makenmet producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, voor ecologsich wonen en leven en voor de natuur in het algemeen. DeDeinse bevolking kan met een aankoop meteen bijdragen aan een duurzame aarde en een beter klimaat.” 

Martijn Bruneel gaf de muziekopdracht door aan Mathieu Scholier &Bram Stroobandt : “Er is opnieuw een Korte keten mini-festival met optreden van volgende Deinse artiesten: 

13u – 14u : Los Bastos 

14u30 – 15u30: Tom de Bie 

16u – 17u : Aïcha Bangura 

Het Poppo plein wordt het gezelligste plekje in Deinze. Sfeer verzekerd!”Mieke Roelens: “momenteel zijn er een 24-tal standhouders ingeschreven: 

Bij Van ‘t veld kan je prachtige boeketten bloemen rechtreeks uit de pluktuin Fleur Couleur in Landegem vinden. Ook de nieuwe pluktuin“Bloemenwij” van Anaïs Neyt bij de Wassende Maan zal deelnemenmet prachtige biobloemen. 

Bij Trust zorgt Sigrid voor dekentjes gevuld met steentje die je tot rust laten komen. Zoë Schaubrouck zal aanwezig zijn met een praktijkvoor massage en natuurlijke gezondheidsbegeleiding. En ook KatrienBouciqué kan je helemal te rust brengen met uitleg over haar yogapraktijk. 

Dierzame T-shirts is een kledingswinkel met fair fashion &susatinablelifestyle. Vorig jaar was deze winkel zeer in trek met prachtige en comfortabele kledij die je ter plekke kan passen. 

Dit jaar nemen Ohne Nevele, de verpakkingsvrije biowinkel uit Neveledeel en ook Biotaste, een andere natuurvoedingswinkel uit Deinze.

Voor verse bessen en vers voedselbosfruit kan je terecht bij de infostandvan Eetbos Deinze. Bij Goedgekruid kan je terecht voor enerzijds culinaire zelfgemaakte lekkernijen a la gefermenteerde straffe sauzen, dagverse pesto’s, jam van aardbei en meer lekkers in potjes. Leentje is herboriste en brengt zelfgemaakte zalven en plantenpreparaten mee. Alleingrediënten komen van korte keten. 

Bij Pursalis kan je terecht voor natuurlijke zouten, pure wol en puur hout, handgemaakt..Bij Eeva vind je bioligsche theemengsels die je kan proeven. Bij Cheryfaso kan je terecht voor eerlijke en onbehandelde karitéboter uit Burkina Faso. Lavendel en zo zorgt voor andere bio- gecertificeerde verzorgingsprodukten. 

Traditiegetrouw zal de Wereldwinkel aanwezig zijn met fairtrade producten die lokale boeren in het Zuiden een eerlijke prijs geven. 

Zoals vorig jaar zal de Ontknoping opnieuw aanwezig zijn met etherische oliën die een krachtig genezend effect hebben op lichaamengeest. 

Nieuw dit jaar is een stand van “klimaatcontact” waar je kan kennis maken met Hilde, die jou kan begeleiden in ecoloisiche levenswijze. Daarnaast vind je ook de compostmobiel waar je informatie vindt over thuiscomposteren. 

Bij Mattias Hambsch ben je welkom voor prachtige houten lepels enander ecologisch houtsnijwerk. Bij Dina vind je handgemaakte potten, handgedraaide keramiek (borden, tasjes en vaasjes) 

Boutique Boutton zorgt voor sieraden (oorringen, kettingen enz) uit gerecycleerde materialen zoals uit fietsbanden, gerecycleerd hout enz. 

VELT-Leieland is aanwezig met een boekenstand en informatie over lessen ecologisch leven en tuinieren. 

JNM Leievallei komt uitleg geven over hun jongerenwerking met natuur en milieu. 

Bovendien zorgen we zoals andere jaren voor een gezellig bio-café met heerlijke drankjes en een hapje langs de leie. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...