Sofie D’hondt trekt “Open Deinze in beweging”

Iets meer dan een jaar voor de lokale verkiezingen in Deinze kickt Open Deinze de campagne af met de bekendmaking van haar lijsttrekker en een nieuwe slogan. Sofie D’hondt (47) zal op 13 oktober 2024 de lijst van liberalen en onafhankelijken in Deinze trekken. De huidige schepen van financiën, sport en ICT van Deinze nam in 2021 de fakkel in het schepencollege over van wijlen Norbert De Mey en is nu ook aangeduid als de kopvrouw van de ploeg. Open Deinze trekt bovendien met een nieuwe slogan naar de kiezer: ‘In beweging’. “Deinze is een stad in verandering, met veel grote uitdagingen én soms sta je ook wel eens stil.”, knipoogt de lijsttrekker, “Met de nodige dynamiek willen we met Open Deinze de stad in beweging brengen en voorbereiden op de toekomst.” 

Op een zonovergoten barbecue kondigde voorzitter Axel Dobbelaere samen met zijn bestuursploeg de nieuwe lijsttrekker Sofie D’hondt voor aan leden en sympathisanten van Open Deinze. Sofie D’hondt is geen onbekende in het politieke landschap in Deinze. Sofie woont in Hansbeke met haar echtgenoot en zoon Mauro. Ze verdiende al vroeg haar strepen in de lokale politiek en zetelt sinds 2006 als OCMW-raadslid en later als gemeenteraadslid in Nevele. De legislatuur startte ze als voorzitter van de OCMW- en gemeenteraad in Deinze, maar nam de schepensjerp over eind 2020 van Norbert De Mey. Sofie beheert de bevoegdheden financiën, sport en ICT. 

Open Deinze, de ploeg van liberalen en onafhankelijken, ontstond in 2017 in de aanloop naar de fusie tussen Nevele en Deinze. De toenmalige burgerprojecten Wakker Deinze en Nieuw Nevele sloegen met de Open Vld-afdelingen van de twee gemeenten de handen ineen en trokken als één partij naar de kiezer in de fusiestad. Als tweede grootste partij zetelt Open Deinze in de huidige legislatuur in de coalitie en levert ze 3 schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad. Open Deinze drukt dagelijks haar stempel op het bruisende verenigingsleven,  en tekende o.a. de eerste stappen van het Deinse klimaatbeleid uit. In een moeilijke economische periode slaagde de partij erin dankzij een jarenlang gezond financieel beleid, de uitdagingen de baas te blijven en de belastingen laag te houden. Voor de ondernemers werd de promotaks zelfs gehalveerd in deze legislatuur.  

Lijsttrekker Sofie D’hondt wil op die trend doorgaan maar wil ook nieuwe accenten leggen: “De wereld verandert razendsnel en voor Deinze is dat niet anders. We moeten vooruitgaan, op vlak van mobiliteit, op vlak van ons handelsapparaat, op sociaal vlak en op klimaat vlak. Met Open Deinze willen we beweging brengen waar het vandaag stilstaat.” Dat de groep ambitieus is, bevestigt ook voorzitter Axel Dobbelaere: “We hebben afgelopen jaren heel wat nieuwe, sterke jonge mensen aangetrokken en kunnen rekenen op frisse ideeën aangevuld met de ervaring van onze gemeenteraadsleden. De dynamiek zit goed en onze ploeg werkt hard aan de toekomst.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...