Week van de Mobiliteit

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september) Vlaanderen goed op weg om mee(r) te autominderen. Tal van acties tijdens de Week doen ons stil staan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen. In Deinze organiseren we op 17 september een Autoloze Zondag en het BK Loopfietsjes.

“Op zondag 17 september wordt het centrum van Deinze tussen 14 en 22 uur autovrij” vertelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit. “Fietsers, skaters, steppers, voetgangers en andere zwakke weggebruikers krijgen het voor het zeggen. Op de Markt is er wel plaats voor leuke activiteiten.

Kom je eigen sapje trappen bij de sappentrapper, fiets je schilderij, spring op het trampolinepark en springkasteel, laat je fietsen graveren … Er is echt van alles te doen. Voor sfeer zorgt de knotsgekke 13-koppige muziekband Ze Quaffeurz. Bij de infotentjes van onder meer de Beweegcoach Deinze, Op Wielekes, Autodelen en Fietspunt Deinze valt bovendien heel wat te ontdekken. De Gezinsbond organiseert een tweedehandsfietsenmarkt. Je kan verder aan de Instagramwalls van Deinze 2040 bijvoorbeeld leuke selfies maken. “

BK Loopfietsjes
Heb je kinderen of kleinkinderen tussen 2 en 5 jaar? Breng dan zeker een loopfietsje mee voor het BK Loopfietsen om 15.30 uur. Wie weet wordt jouw kleine held dit jaar kampioen!

Afsluiter

“Afsluiten doen we met het evenement Faire Du Vélo dat garant staat voor een kindershow van 17 tot 18.30 uur. Beetje dansen? Doen, want we feesten met DJ Obeats en DJ Miles tot 22 uur. Voor honger en dorst kan je aan de verschillende foodtrucks en bar genieten van een hapje en een drankje” vult Bruno Dhaenens, schepen van evenementen, aan.

Verkeersmaatregelen op zondag 17 september
Volgende straten worden van 9 tot 19 uur afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd het fietsverkeer:

  • Brielstraat, tussen de Lucien Matthyslaan en de Markt
  • Markt, vanaf de Tolpoortbrug tot net voor de Ramstraat
  • Emiel Clausplein
  • Kalkhofstraat, vanaf het kruispunt met de Ghesquièrestraat tot de Markt
  • Leiedam
  • Gentpoortstraat, tussen de Kaaistraat en de Markt
  • Kaaistraat

Er wordt in deze straten stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd van 8 tot 19 uur.

Het tweede deel van Markt (van de Ramstraat tot het Kongoplein) wordt afgesloten van 13 tot 19 uur. In dit deel geldt een stilstaan- en parkeerverbod van 12 tot 19 uur.

Door het afsluiten van de verbinding Brielstraat/Tolpoortbrug, is de Tolpoortstraat van 9 tot 19 uur autoluw. Bewoners en aangelanden kunnen die dag de Tolpoortstraat, Louis Dhontstraat en Germaine Declercqstraat uitrijden. Deze straten opnieuw inrijden zal pas na 19 uur kunnen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...